Alertă în lumea medicală. O hepatită misterioasă se răspândeşte în rândul copiilor

Medicii nu au reușit încă să descopere cauza focarului, care a afectat 74 de copii din Marea Britanie.
Alertă în lumea medicală. O hepatită misterioasă se răspândeşte în rândul copiilor

Peste 70 de copii din Marea Britanie s-au prezentat la medic cu simptome ale unui tip ciudat de hepatită. Medicii îi îndeamnă pe părinți să fie atenți la semnalele bolii și spun că nu pot stabili încă motivul misteriosului focar. Afecțiunea poate duce, în cazuri grave, la insuficiență hepatică. Acest lucru i-a determinat pe medici să declanșeze o alertă în lumea medicală.

Profesorul Graham Cooke, profesor de cercetare în domeniul bolilor infecțioase la Imperial College London, a explicat că hepatita este un termen larg pentru a descrie inflamația ficatului.

Forma de hepatită este atipică

El a spus că acest lucru s-ar putea datora unei game de probleme – cum ar fi un virus, sau expunerea la o substanță toxică, inclusiv alcool sau unele medicamente. „Hepatita ușoară este foarte frecventă la copii după o serie de infecții virale, dar ceea ce se vede în acest moment este destul de diferit. Copiii se confruntă cu o inflamație mai severă, în câteva cazuri ducând la cedarea ficatului și să necesite transplant”, spune el.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) investighează o serie de cauze ale focarului, cum ar fi adenovirusurile, Covid-19, sau alte infecții și cauze de mediu.

În timp ce experții investighează posibile legături cu Covid-19, oficialii au spus că nu există „nicio legătură” cu vaccinurile, deoarece copiii diagnosticați cu hepatită nu au fost imunizați.

Adenovirusurile sunt un grup de virusuri care provoacă o serie de boli ușoare și majoritatea oamenilor se recuperează fără complicații. Dacă ai prins un astfel de virus, probabil că ai avut o răceală sau diaree.

Alertă în lumea medicală: părinții sunt avertizați

Pe măsură ce au fost identificate mai multe cazuri de hepatită, părinții copiilor mici au fost îndemnați să fie atenți la semnele cheie ale bolii.

Cele 10 simptome principale ale hepatitei sunt:

  • urină închisă la culoare
  • materii fecale de culoare culoare gri
  • piele iritata
  • îngălbenirea ochilor și a pielii (icter)
  • dureri musculare și articulare
  • temperatura mare
  • strae generală de rău
  • stare de oboseală permanentă
  • pierderea poftei de mâncare
  • dureri de burtă

Hepatita de lungă durată se poate dezvolta și fără simptome, până când ficatul se îmbolnăvește complet. Astfel, uneori este identificată doar în analizele de sânge, potrivit The Sun.

Este important de știut că aceste 10 simptome s-ar putea să nu se datoreze întotdeauna hepatitei. Dacă copilul tău are simptome neobișnuite, atunci ar trebui să mergi la medicul de familie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Roxana Ciuhulescu a refuzat să participe la Survivor All Stars?
7.5 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *