Alexandra Velniciuc a împlinit azi 42 de ani. Ce spune despre mama ei, care a părăsit România și a lăsat-o în grija tatălui: ”Ai mei s-au iubit mult, de aceea am ieșit atât de frumoasă!” EXCLUSIV

Alexandrei îi e dor de mama ei, stabilită în Viena: ”Mă simt cumva și vinovată, am senzația că am abandonat-o pe acolo”

Talentata actriță Alexandra Velniciuc a împlinit astăzi 42 de ani. Va serba pe scenă, alături de colegi și de spectatori. Consideră că, de fapt, acesta este cel mai frumos cadou. La ceas aniversar, Alexandra ne-a povestit, printre altele, și despre actuala relație a părinților ei, actorul Ștefan Velniciuc și pianista Mihaela Velniciuc, care au fost nevoiți să se despartă, în 1984, pentru a-și urma visurile profesionale, deși s-au adorat. A fost o poveste de dragoste care va dăinui în sufletele lor…

Azi, Alexandra joacă în comedia ”Boeing Boeing”: ”Îmi face plăcere să joc de ziua mea de naștere”

Alexandra Velniciuc va juca și azi, de ziua ei de naștere, pe scena Teatrului Elisabeta, în comedia ”Boeing Boeing”. Și este, susține actrița, cea mai mare bucurie că le poate dărui un zâmbet spectatorilor și în această zi:

”Petrec ziua de naștere jucând, sunt pe scenă, am spectacole și azi și mâine. De ani de zile am marea șansă să joc de ziua mea, îmi place să joc și să știi că nu este vorba despre gâdilarea orgoliului că mi se spune ”La mulți ani!” sau că mă aplaudă publicul. Este vorba despre încă un pas, este încă un an adăugat, încă puțină experiență. Chiar îmi face plăcere să joc de ziua mea. Am timp când sunt pe scenă să îi mulțumesc lui Dumnezeu că fac ceea ce îmi place cel mai mult, actorie”.

Alexandra are mari emoții când e pe scenă alături de tatăl ei: ”Nu știi cum să salvezi momentul, când știi că este vorba despre tatăl tău”

Alexandra joacă și alături de tatăl ei, actorul Ștefan Velniciuc, care a crescut-o singur, de când avea doar 3 anișori, după ce mama ei a ales să plece în Italia, pentru a-și împlini marele vis de a ajunge o pianistă de succes. Actrița are însă și mai mari emoții când îi dă replica părintelui său, pe scenă:

”Tata e bine, avem și spectacole împreună, noi doi jucăm în ”Puricele în ureche”, la Teatrul Elisabeta, are însă și el și alte spectacole. Dar, este foarte greu să joc cu tatăl meu în aceeași piesă. Acum, m-am mai obișnuit, mai îmi dă mâna să mai fac și mișto de situație. Dar, când sunt cu el este o responsabilitate enormă. Când joci cu cineva pe care îl cunoști atât de bine preiei și emoția lui, iar dacă mai uiți textul, căci se poate întâmpla oricui, te apucă frica și mai tare căci nu știi cum să salvezi momentul, mai ales când este vorba despre tatăl tău”.

Ce a simțit, când și-a revăzut mama, după șase ani

Alexandra ne-a povestit și despre mama ei, care o vreme a trăit în Italia, iar acum s-a stabilit în Viena, dar și despre relația părinților, despre dureroasa lor despărțire de acum 38 de ani:

”Mama și tata au rămas în relații civilizate, recunosc, datorită mie. Se salută reciproc, prin mine, de Sărbători, dar nu se sună și nici nu sunt certați”.

Alexandra și-a revăzut mama în 1990, după Revoluție. Întâlnirea, după mai bine de șase ani de lacrimi și de dor, a fost emoționantă:

”Tata m-a însoțit să-mi revăd mama. Aveam zece ani pe atunci. A fost o revedere puternică și pentru ei, pentru că s-au iubit foarte mult, enorm. Dar, după despărțire, fiecare a fost pe drumul lui, cu suferințele lui. Suntem totuși un exemplu de familie, care deși nu am mai mers împreună, nu ne-am certat niciodată. Eu am înțeles motivul pentru care ea a plecat, era un artist cu vânt în pânze, era pianist, iar tata era un actor care nu putea să se manifeste decât în țara lui, și atunci a fost o opțiune de viață. Ai mei s-au adorat, s-au iubit foarte mult, de aceea eu am ieșit atât de frumoasă”.

Alexandra Velniciuc, alături de tatăl ei
Alexandra Velniciuc, alături de tatăl ei

În ce relații a rămas cu mama ei, stabilită în Viena: ”Sunt conectată cu ea”

Alexandra neagă faptul că mama ei ar fi părăsit-o. Ea ne-a explicat de ce a fost crescută doar de tatăl ei, în România:

”Nu e adevărat că mama m-a părăsit. Mama și-ar fi dorit să mă ia cu ea în Italia, dar eram mică, iar ea nu era încă ferm așezată acolo. Aici, în România, eu aveam însă tot ce era nevoie. Apoi, m-am dus la școală, au trecut anii. Mulțumesc însă lui Dumnezeu că am crescut aici, mă simt mai de aici, decât de acolo. Cu mama nu am rupt însă niciodată legătura, vorbeam la telefon, îmi scria scrisori, ne trimitea pachete cu haine și cu dulciuri. Nu am întrerupt contactul niciodată. Nu a fost o pată neagră în viața mea, ca să zic că mai apoi am reluat legătura. Mama a locuit vreo 30 de ani în Italia, iar acum e în Viena. O vizitam, dar în ultima vreme mi-a fost mai greu, am multe spectacole, a fost pandemia, n-am mai văzut-o de vreo doi ani… Mă simt cumva și vinovată, căci am senzația că am abandonat-o pe acolo. Dar, sunt conectată cu ea, vorbim des la telefon”.

”Mama nu a mai fost în România de 38 de ani, din 1984. Nu i-a fost dor de nimic”

Alexandra și-a mai vizitat mama, însă femeia nu a mai dorit să revină pe plaiurile natale chiar din anul în care a părăsit România. Este o decizie greu de înțeles:

”Mama nu a mai fost în România de 38 de ani, din 1984. Nu i-a fost dor de nimic. Aici e un lucru pe care eu sincer nu pot să-l înțeleg, pentru că mie mi-e dor mereu de casa mea, când plec și pentru câteva zile. Mama a rupt însă de tot legătura cu țara asta. Cred că a fost vorba de autoapărare, ca să poată trăi acolo. Mama s-a recăsătorit în acte, am și o soră, în vârstă de 32 de ani, care a făcut tenis de performanță, e italiancă, seamănă cu mine la aer. Iar tata este cu actrița Jeanine Stavarache, de peste 30 de ani, dar nu s-a recăsătorit”.

Alexandra Velniciuc, alături de mama ei
Alexandra Velniciuc, alături de mama ei

Alexandra a prezentat un show la TVR, alături de Horia Moculescu. Revine pe micul ecran? ”Mi-e dor!”

Alexandra Velniciuc duce dorul televiziunii, după încheierea colaborării de succes, la emisiunea ”Atenție, se cântă!” (TVR 2), cu bunul ei prieten, Horia Moculescu. Și tare s-ar bucura să primească o nouă ofertă:

”Mi-e dor de televiziune. Dar, eu nu am fost genul care să bată la uși, nu sunt genul să cer. Aștept să fiu căutată, mi-aș dori un nou proiect tv. Cu Horia Moculescu am rămas prieteni buni, el este de fapt parte din familie. Gătește nemaipomenit, prepară câteva feluri de mâncare de care noi suntem îndrăgostiți, și i le cerem mereu, când mergem în vizită”.

Secretul siluetei: ”Încap și acum în blugii din liceu, pe care mi i-a dăruit tata!”

Alexandra a reușit performanța de a-și păstra greutatea din anii de liceu, așa că poate purta și acum hainele din adolescență. Nu ține o dietă anume, mănâncă de toate. Secretul constă însă în moderație:

”Mănânc rar pâine, nu mi-e poftă de pâine. În rest, mănânc cam de toate. Îmi plac grăsimile, mănânc slăninuță cu roșii sau cu ardei gras. Dacă ți-e poftă, trebuie să guști din toate, dar nu în cantități mari, ci cu măsură. Dacă ai tendința de îngrășare, dacă azi mănânci ceva dulce, nu mai mănânci și pâine și nu bei sucuri în aceeași zi. Eu am cam 55-57 de kilograme, ca-n liceu. N-am mai avut niciodată mai mult sau mai puțin. Încă port blugii din clasa a-lX-a, pe care mi i-a cumpărat tata. Este o pereche de blugi mai deschisă la culoare, model clasic drept”.

Mai multe imagini cu îndrăgita actriță în galeria foto de sus!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.4 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
Florin Dumitrescu a plecat din România: „O nouă eră”! Decizia luată după ce a semnat...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
El este câștigătorul Chefi la cuțite, sezonul 13. Surpriză uriașă la Antena 1! 😲
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *