Alimente care pot înlocui carnea. 5 alternative delicioase pentru vegetarieni sau în perioda de post

Alimente care pot înlocui carnea. 5 alternative delicioase pentru vegetarieni sau în perioda de post

Alimente care pot înlocui carnea. Ții post, dar nu prea ai idee ce preparate poți face? Mai jos îți vorm prezenta o listă cu produse care pot înlocui cu succes carnea. Sunt extrem de gustoase și în plus ar putea să te ajute să îți conturezi și silueta datorită aportului caloric mai mic pe care îl aduc.

Alimente care pot înlocui carnea. Alternative delicioase în perioada de post sau pentru vegetarieni

Soia

Numită și carnea vegetală, soia este o sursă excelentă de albumina, conține potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, vitamina E și vitamina B6. Are un conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi, lucru care influențează în mod pozitiv sănătatea noastră. Potrivit specialiștilor, consumul de soia scade nivelul de colesterol și ține la distanță astfel bolile de inimă, dar și cancerul.

În plus, este un aliment pe care cu ușurință îl poți transforma în preparate delicioase.

Ciupercile

Printre cele mai cunoscute înlocuitoare ale cărnii se numără ciupercile. Acestea conțin fier, seleniu, cupru și deși sunt sărace în calorii au o valoarea nutritivă mare. Ciupercile sunt extrem de gustoase și se pot prepara în multe moduri: la grătar, pane, în soteuri, în supe sau sub formă de salată.

Spre exemplu, o porție medie de ciuperci conține doar 20 de calorii.

„Alimentele vegetale sunt diluate caloric, fapt care contracarează boli precum obezitatea.

Într-un studiu pe zeci de mii de persoane s-a constatat că inclusiv grupul de lacto-vegetarieni cu alimentație spontană (care nu țin dietă și nu se forțează să mănânce mai puțin) consumau în medie cu 373 kcal mai puțin, adică cu 17% mai puțin decât media ingestiei de calorii pentru cele două sexe.”- doctor Liviu Deacu.

Fasolea

Fasolea este de asemenea un aliment foarte întâlnit pe mesele celor care vor să țină post sau au devenit vegetarieni. Ea conține proteină vegetală de calitate și este bogată în vitamine și minerale.

Se poate consuma sub diverse forme: cirobe, iahnie, fasole bătută, salate, etc, iar rețetele sunt extrem de gustoase.

Tofu

Tofu este un înlocuitor de succes al cărnii. Este un produs foarte sănătos, care se obține dintr-un amestec de soia, apă și un agent de coagulare foarte bogat în proteine și aminoacizi.

Tofu se poate consuma în stare proaspătă sau în combinație cu paste, omletă sau pizza vegetariană, dar și în salate.

Mici vegani

Dacă ești un împătimit al grătarelor, cu siguranță micii sunt printre preferații tăi. Însă poți înlocui vestiții mititei din carne cu varianta lor din produse vegetale cum ar fi soia sau mazărea.

Se găsesc în orice supermarket și se pot prăji în tigaie. Alături de o porție de cartofi prăjiți, pot fi masa ideală. Gustul micilor vegani este foarte bun și se aseamănă incredibil de mult cu cel al mititeilor făcuți din carne.

Citește și: „Secretul celor mai bune clătite de post. Ce să adaugi pentru a ieși fragede și delicioase, ingredientul care face diferența

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.