Secretul celor mai bune clătite de post. Ce să adaugi pentru a ieși fragede și delicioase, ingredientul care face diferența

În doar câteva minute pregătești un desert delicios
Secretul celor mai bune clătite de post. Ce să adaugi pentru a ieși fragede și delicioase, ingredientul care face diferența

Clătitele reprezintă un desert ales foarte des de către mulți oameni. Se prepară foarte repede și pot fi servite cu o sumedenie de dulcețuri, gem sau ciocolată. Dar ce ne facem atunci când e post? Ei bine, există și rețetă pentru clătite de post. Îți spunem mai jos rețeta, cum să le prepari pentru a fi fragede și delicioase.

Secretul celor mai bune clătite de post

Pentru a pregăti clătite de post este nevoie de foarte puține ingrediente. De asemenea, și timpul de preparare este mai scurt. Potrivit specialiștilor, timpul estimat pentru pregătirea lor este de cinci minute.

Ai nevoie de:

  • 200 g făină
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 375 ml lapte de soia

Mod de preparare:

Este o rețetă de post, însă vei vedea cât de gustoase și pufoase ies aceste clătite, încât e posibil să le pregătești și cu alte ocazii, chiar dacă sunt de post. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi: se adaugă toate ingredientele treptat într-un bol și se amestecă cu un tel sau cu mixerul. Ingredientul care le va da clătitelor de post o aromă aparte este laptele de soia. Dacă nu vrei să folosești lapte de soia, în locul lui poți pune apă minerală. După ce compoziția este gata, se încinge tigaia, se pune puțin ulei și se lasă la foc mediu fiecare clătită. Este nevoie să stea aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Este gata când începe să aibă un aspect maroniu.

Imediat după ce sunt gata clătitele de post pot fi servite cu dulceață, gem sau alte umpluturi de post. Se pot adăuga, în funcție de preferințe, și bucăți de fructe în interiorul lor.

Cum menţii clătitele calde mai mult timp
Rețetă pentru clătite delicioase

Ce trebuie să pui în compoziția de la clătite ca să nu se lipească de tigaie

Pentru a te asigura că nu se mai lipesc clătitele de tigaie deoarece e un chin să o cureți ulterior, există un ingredient care te ajută. Poți folosi puțin unt în compoziția lor și vei vedea cum acestea nu se mai lipesc deloc.

De ce să pui bere în aluatul de clătite. Rețeta lui chef Florin Dumitrescu

Potrivit lui chef Florin Dumitrescu după ce au fost puse toate ingredientele pentru aluat este recomandat să fie pusă și puțină bere. De ce? În acest mod, clătitele vor ieși mai pufoase și nu vor risca să se usuce.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *