Secretul Andreei Marin pentru clătite care nu îngrașă deloc. Ingredientele speciale pe care le folosește pentru aluat

"Foarte gustoase clătitele dietetice, fără făina tradițională, fără zahăr!"
Secretul Andreei Marin pentru clătite care nu îngrașă deloc. Ingredientele speciale pe care le folosește pentru aluat

Cui nu-i plac clătitele? Reprezintă un desert foarte simplu de făcut și gustos în același timp. Pot fi servite cu ciocolată, dulceață, miere, dar și multe alte ingrediente, în funcție de preferințele fiecăruia. Andreea Marin a dezvăluit secretul pentru clătite care nu îngrașă deloc. Vezi mai jos rețeta vedetei!

Secretul Andreei Marin pentru clătite care nu îngrașă deloc

Andreea Marin se declară o fană a clătitelor, astfel a transformat puțin rețeta clasică într-una dietetică, fără făină sau zahăr. A postat totul pe rețelele de socializare pentru ca și urmăritorii ei să încerce această rețetă.

“Dacă vrei cu adevărat, se poate! Foarte gustoase clătitele dietetice, fără făina tradițională, fără zahăr! Desigur, așa cum am pățit și cu prăjitura negresă dietetică, neștiind exact ce fel de ingrediente să aleg din magazin, am avut și aventuri: compoziția finală de clătită nu se lega deloc, nu puteam să o întorc în tigaie ca pe una normală, ieșea gustoasă, dar… în bucăți 🙈.

Am dres-o apoi din ochi, însă știu unde am greșit: am aproximat anumite cantități, în loc să le măsor, iar laptele de cocos ales nu era chiar cel potrivit… Totu-i bine însă când se termină cu bine! Am făcut-o și pe asta 😋!”, a scris Andreea Marin.

Ingredientele necesare pentru clătite dietetice:

  • 6 ouă
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 3/4 de cană de mărime medie (cam cât o ceașcă mare) de lapte de cocos
  • jumătate de cană de făină de cocos
  • linguriță praf de copt
  • unt sau ulei de cocos pentru prăjit în tigaie.

Se începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Albușurile și sarea se bat bine cu mixerul până când spuma devine bățoasă (până când nu cade din recipient dacă este întors). Gălbenușurile se bat cu celelalte ingrediente. Se toarnă albușul bătut în mijlocul acelei compoziții și se amestecă ușor dinspre exterior spre interior cu o spatulă, și nu altfel, ca să iasă cum trebuie. Apoi clătitele se gătesc  în tigaie ca și cele normale. Doar că acestea sunt mai parfumate, tare gustoase și dietetice, fără carbohidrații din faina alba și fără zahăr.

Cum se menține Andreea Marin în formă

Andreea Marin a avut dintotdeauna o siluetă de invidiat. În urmă cu câteva luni vedeta a dezvăluit care este regimul său care o ajută să se mențină în formă. Vedeta a mers la nutriționist, iar pe lângă regimul alimentar face și sport, saună sau masaj. La fiecare început de an, Andreea Marin ține dieta cu lichide: „o aleg mereu la început de an ( bazată doar pe lichide, sucuri speciale, supa, ceaiuri, apa alcalină), toate acestea au făcut minuni pentru resetarea mea, minte, trup și suflet”.

8.7 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.