Alimente care potolesc foamea. 20 recomandări făcute de nutriționist cu sațietate maximă și calorii reduse

Ele sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru o siluetă de invidiat!
Alimente care potolesc foamea. 20 recomandări făcute de nutriționist cu sațietate maximă și calorii reduse

Dacă vrei să îți menții greutatea și în același timp să te bucuri de o dietă variată și gustoasă, este esențial să cunoști cele 20 de alimente pe care le poți consuma fără griji, deoarece sunt extrem de sănătoase și sățioase. Nutriţionistul Mihaela Bilic a întocmit, de curând, o listă cu 20 de produse pe care le poți consuma fără să te îngrași.

20 de alimente anti-foame. Mihaela Bilic a întocmit lista

Îți este greu să obții acea senzație de sațietate, dar îți place să ai grijă de tine și să îți menții un fizic bun? Atunci cu siguranță vei dori să știi care sunt alimentele care nu îngrașă și care sunt cele pe care trebuie neapărat să le ai în frigider.

De fapt, există o mare varietate de alimente sățioase care îți calmează în mod natural pofta de mâncare. Mai mult, acest lucru îți permite să profiți de proprietățile lor și, fiind sărace în calorii, te vor ajuta să ajungi la greutatea dorită.

„Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o foame de lup și să simțiți că ați putea mânca tot frigiderul? Ca să ne păcălim instinctele trebuie să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele, care au volum mare și dau efect de stomac plin, și proteinele, care sunt greu de digerat/metabolizat.

La polul opus sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, alune și migdale, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, nu ne săturăm și ne îngrășăm”, a scris nutriționistul pe Facebook.

Alimente care potolesc foamea
Mihaela Bilic

Acestea sunt produsele care nu te îngrașă

Primul pe lista Mihaelei Bilic este oul fiert. Acest aliment are cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 calorii. De asemenea, carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, este un produs care nu ar trebui să lipsească din alimentație.

”Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit.”, susține nutriționistul.

Peștele în general și peștele gras în special intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași omega 3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut.”, mai transmite specialistul.

Ce făinoase sunt permise?

Mihaela Bilic vine cu o veste bună pentru iubitorii de paste care nu vor să se mai îngrașe. Potrivit acesteia, pastele fierte al dente și cartofii în coajă ne satură fără să ne pună în pericol silueta.

”Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii.”, spune nutriționistul.

De asemenea, specialista precizează că și pâinea integrală bogată în tărâțe este bună pentru siluetă. Conform acesteia, conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește.

Totodată, supa și ciorba ne satură cu puține calorii. ”Deși conține peste 90% apă, supa și ciorba ne satură cu puține calorii. Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa o supă, dacă vreți să umpleți stomacul repede.”, a menționat Mihaela Bilic.

Citește și Diferențele importante dintre untură și ulei vegetal. Mihaela Bilic a explicat care variantă este mai sănătoasă

Ai voie să mănânci desert

Vești bune și pentru iubitorii de desert! Mihaela Bilic susține că sunt permise fructele bogate în pectină precum merele, perele, gutuile și caisele. Acestea satură rapid, fiindcă pectina este o fibră solubilă care se umflă în contact cu apa și scade absorția de zahăr din intestin.

Referitor la gustări, Mihaela Milic a spus: ”Morcovul este leguma ideală când vrem să umplem stomacul cu ceva de ronțăit. Iar dacă preferați gustul sărat, porumbul expandat cu aer este prietenul vostru, adică popcorn și pufuleți. Fericiți și cu burta plină…chiar se poate!”

Citește și Îngrașă apa minerală? Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut precizări importante!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *