Alimente de post care te ajută să slăbești. Sunt sănătoase și sățioase

Alimente de post care te ajută să slăbești. Sunt sănătoase și sățioase

Alimente de post care te ajută să slăbești. Prin post se înfăptuiește purificarea spirituală, deoarece este o formă de înfrânare a poftelor trupului și de întărire a voinței. De aceea, pe lângă abținerea de la anumite alimente, credincioșii care țin post trebuie să aibă o conduită creștinească exemplară, făcând fapte de milostenie și dând dovadă de bunătate față de cei din jur.

Și pentru că sunt foarte multe persoane care urmează postul Nașterii Mântuitorului, iată câteva alimente sănătoase, cu gust bun și sățioase care te vor face să uiți de preparatele de origine animală.

Alimente de post care te ajută să slăbești

Cei care postesc au la îndemână o mulțime de alimente de origine vegetală care le suplinesc cu brio pe cele origine animală, datorită cantității crescute de proteine pe care o au. În plus, acestea ajută și la conturarea siluetei, contribuind la procesul de slăbire.

Iată, așadar, o listă cu 6 alimente excelente de post:

Quinoa

Quinoa este un ingredient cu o valoare nutritivă ridicată, care seamănă foarte mult cu orezul din punct de vedere al modului de gătire. Însă spre deosebire de acesta, quinoa se fierbe mult mai repede.

Este o sursă bogată de proteine și calciu, pe care în mod obișnuit îl luăm din lactate. Mai mult decât atât, cantitatea de calciu din quinoa este mai mare decât cea din greutatea echivalentă de lapte, potrivit csid.ro.

Ciuperci

Cipercile reprezintă o sursă bogată de proteine și de alți nutrienți care ne ajută să avem o sănătate optimă. Rețetele de ciuperci sunt nenumărate, iar un avantaj major al acestora este faptul că au un conținut redus de calorii.

Fasole uscată

Pe lângă un conținut ridicat de proteine, fasolea uscată este bogată și în alți nutrienți extrem de importanți pentru organism, precum vitamina B și fier, care reprezintă o sursă importantă de vitalitate.

Alimente sănătoase pe care să le consumi în timpul postului

Năut

Din punct de vedere al cantității de proteine, năutul este asemănător cu fasolea. Iar dacă vrem să ne menținem și silueta, îl putem include în meniu datorită conținutului redus de calorii.

Năutul poate fi adăugat în salate, însă poate fi consumat și sub formă de pastă (humus). Humusul are un gust extraordinar și poate fi mâncat alături de o salată asortată cu o felie de pâine integrală cu semințe.

Varză

Varza călită cu mămăligă, mâncarea de varză, brocoli, conopida sunt alte variante de meniuri de post bogate din punct de vedere nutritiv.

Semințe

Semințele sunt și ele o sursă bogată de proteine și fibre, care pot fi folosite în diverse preparate și consumate în diferite momente ale zilei.

Citește și: „Alimente de post care trebuie evitate. De ce spun specialiștii că sunt periculoase

9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.