Alimentele care se ieftinesc în România. Anunțul făcut de premierul țării

Produsele care se vor ieftini în perioada imediat următoare.
Alimentele care se ieftinesc în România. Anunțul făcut de premierul țării

Vești bune pentru români. O serie de alimente se ieftinesc, anunță premierul Marcel Ciolacu, care nu a precizat însă și cu cât. Este vorba de 8 alimente de bază pe care românii le vor găsi cu prețuri mai mic la raft.

Alimentele care se ieftinesc în România. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Marile lanțuri de magazine vor reduce treptat prețurile la alimentele de bază începând cu perioada imediat următoare. Este o măsură pe care retail-erii și-au asumat-o în urma solicitării venite din partea guvernanților, spune Marcel Ciolacu.

„Aş vrea să încep cu o veste bună, am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine, la propunerea noastră privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază şi vă pot spune că retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate.”, a precizat prim-ministrul României.

Micșorarea prețurilor vizează alimente de bază precum pâinea, laptele, brânzeturile, ouăle, mălaiul, făina, uleiul, legumele și fructele. Marcel Ciolacu susține că această decizie a fost luată pentru ca prețurile să devină mai suportabile pentru români.

”Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ şi aş dori să le mulţumesc pentru promptitudine şi pentru această abordare”, a spus joi premierul Ciolacu, potrivit News.

El a mai precizat că acest lucru înseamnă o scădere garantată a prețului la o serie de produse de bază.

 ”Aici ne referim la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete”, a mai spus premierul.

Măsura este una temporară și ar urma să se aplice pentru jumătate de an. Consiliul Concurenței este cel care va monitoriza situația, pentru a se asigura că marile lanțuri de magazine respectă decizia.

”Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

Cum a procedat Carrefour în Franța

Deocamdată nu se poate estima cu cât vor scădea prețurile la alimentele de bază la noi. În Franța însă Carrefour a decis să reducă prețurile cu 10% la aproximativ 500 de produse, nu doar la alimentare, pentru a-i ajuta pe oameni să facă față costului ridicat al vieții.

Ieftinirele se aplică la 400 de mărci de produse alimentare și de igienă și la 100 de produse vândute sub marcă proprie, au transmis reprezentanți retailerului, potrivit Reuters.

Conform unei liste consultate de jurnaliștii britanici, ieftinirile vizează mărci precum cea de băuturi carbogazoase Orangina, berea Heineken, apa minerală Badoit, deodorante Dove, pasta de dinți Colgate etc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *