Alimentele care te răcoresc instant. Ce să consumi în zilele caniculare, sunt ideale în sezonul estival

Asigură-te că le incluzi în alimentația zilnică
Alimentele care te răcoresc instant. Ce să consumi în zilele caniculare, sunt ideale în sezonul estival

Vara este anotimpul în care majoritatea oamenilor pleacă în vacanță, se bucură de căldură, dar și de faptul că pot mânca foarte multe fructe de sezon. Ce faci însă atunci când este caniculă? Din fericire, există alimente care te ajută să te răcorești foarte repede.

Ce să mănânci în timpul verii pentru a te răcori instant

Organismul poate fi afectat de temperaturile ridicate din timpul verii. Vremea caniculară poate fi chiar obositoare din punct de vedere fizic, mai ales dacă nu respecți un stil de viață sănătos și o dietă bogată în vitamine, nutrienți și minerale. În timpul anotimpului cald, consumul de alimente răcoritoare, evitarea alcoolului și menținerea unei greutăți adecvate pot să influențeze în mod deosebit o stare bună de sănătate. Există câteva alimente care îți vin în ajutor atunci când îți este foarte cald.

În zilele cu temperaturi foarte mari sunt indicate alimentele bogate în nutrienți. În primul rând pepenele verde este foarte indicat spre a fi consumat în această perioadă. Are o cantitate mare de apă și electroliți, care ajută corpul să se mențină hidratat. În plus, este un fapt bine cunoscut că are multe vitamine și micronutrienți. O bucată din acest fruct poate furniza organismului niveluri substanțiale de vitamina A, vitamina B6, vitamina C, minerale, magneziu, calciu și potasiu.

De asemenea, consumul de castraveți este indicat, scrie playtech.ro. Castravetele este o legumă săracă în calorii, dar bogată în fibre. Astfel, dacă îți dorești să te menții în formă sau să slăbești câteva kilograme, experții în sănătate recomandă consumul regulat de castravete.

Iartul este indicat și el pe perioada verii. Face parte din produsele răcoritoare de vară, fiind bogat în proteine și calciu. Ajută și la răcirea organismului în zilele caniculare, dar încurajează și funcționarea corespunzătoare a sistemului digestiv. De asemenea, iaurtul este de ajută și pentru menținerea barierei naturale a pielii cu ajutorul zincului, a probioticelor și a ingredientelor antiinflamatorii pe care le conține.

Ce să nu consumi în zilele foarte călduroase

În zilele de caniculă nu se recomandă sub nicio formă consumul de alcool. Acesta poate produce deshidratare, crescând producția de urină. De asemenea, afectează și capacitatea corpului de a-și regla temperatura. Aceasta este reglată de glanda hipotalamus. Alcoolul va provoca o încetinire a hipotalamusului.

Băuturile îndulcite sau cele cu cofeină sunt de evitat în zilele cu multe grade în termometre. Un studiu publicat în “Jurnalul American de Fiziologie” a arătat că băuturile răcoritoare îndulcite agravează deshidratarea și cresc riscul de afecţiuni renale. Și cofeina are un efect diuretic, ceea ce duce la deshidratare.

Vezi și – Plante de interior care absorb căldura. Sunt ideale pentru orice locuință, ajută la reîmprospătarea aerului

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *