Alimentul care scurtează viața cu 36 de minute. Este un pericol uriaș pentru sănătate, dar mulți românii îl consumă

Sfaturi importante pentru un stil de viață mai sănătos
Alimentul care scurtează viața cu 36 de minute. Este un pericol uriaș pentru sănătate, dar mulți românii îl consumă

Tot mai mulți oameni caută informații despre un stil de viață sănătos. Pare șocant, însă foarte multe alimente pe care le consumăm zilnic ne fac mai mult rău decât bine. Diferența între mâncare sănătoasă și junk food este uriașă, iar nutriționiștii trag un semnal de alarmă. Există un aliment care, odată consumat,  scurtează viața cu 36 de minute. Deși este foarte gustos, este extrem de periculos pentru organism.

Alimentul care scurtează viața cu 36 de minute

Potrivit unui studiu recent, efectuat de cercetătorii de la Universitatea Michigan, care au analizat impactul a peste 5800 de alimente asupra longevității, banalul hotdog reduce speranța de viață cu 36 de minute. Din ce cauză? Nivelul ridicat de sare, grăsimi saturate și conservanți, potrivit impact.ro.

Alimentul care scurtează viața cu 36 de minute
Alimentul care scurtează viața cu 36 de minute

Ce alte alimente sunt nocive pentru sănătate

Potrivit specialiștilor, există multe alte alimente care sunt nocive și dăunează sănătății noastre. La multe dintre ele nici nu ne-am fi gândit.

Gogoși. Sunt foarte delicioase, dulci, însă fac rău organismului. O gogoașă glazurat conține 6g de grăsimi saturat, iar asta înseamnă aproximativ o treime din limita zilnică recomandată de nutriționiști. De asemenea, conține și cinci lingurițe de zahăr.

Cartofii prăjiți. Sunt un fel de mâncare adorat de foarte mulți oameni însă, potrivit specialiștilor, consumul lor este asociat cu un risc de deces dublu, potrivit unui studiu din 2017.

Pâinea prăjită. Acrilamida, formată atunci când ingredientele care conțin carbohidrați sunt prăjite, coapte sau preparate la grătar, este asociată cu boala secolului: cancerul, potrivit Agenției pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA).

Carnea la grătar său prăjită în tigaie. Atunci când carnea este supusă unui astfel de proces se formează amine heterociclice și hidrocarburi aromatice policiclice, adică substanțe chimice cancerigene.

Mezelurile. Reprezintă carne procesată care favorizează cancerul de colon. Acestea au niveluri crescute de sare și conservanți de nitriți.

Sarea. Fundația Bill și Melinda Gates a făcut un studiu recent și s-a stabilit următorul fapt: consumul excesiv de sare este responsabil de trei milioane de decese în anul 2017, la nivel mondial. Nutriționiștii spun că sarea cauzează hipertensiune arterială și provoacă accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și insuficiență cardiacă.

Băuturile dulci, carbogazoase. O simplă doză de Cola conține 139 de calorii și 35 de grame de zahăr, adică peste cantitatea zilnică recomandată de medici. Acestea cresc riscul de mortalitate cu 7%.

Alcoolul. Anul acesta, în 2022, s-au înregistrat aproape 9000 de decese asociate cu alcoolul. Potrivit NHS, alcoolul este un factor de risc în mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de sân.

7.6 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.