Alimentul care te îmbătrânește prematur. Mihaela Bilic: ”E dușmanul tinereții și al pielii!”. De ce trebuie să te ferești

În consumăm zilnic, fără să știm cât rău ne face

Scris de: Daoud Andra

26 Jan. 2024

Alimentul care te îmbătrânește prematur. Mihaela Bilic: ”E dușmanul tinereții și al pielii!”. De ce trebuie să te ferești

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că unele alimente favorizează îmbătrânirea organismului. Nu este vorba doar despre cele intens procesate, ci și despre un ingredient pe care toată lumea îl are în bucătărie și care se regăsește în aproape tot ce consumăm. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care este acesta și cât rău ne face.

Mihaela Bilic, despre alimentul care duce la îmbătrânirea pielii

Printre factorii care favorizează îmbătrânirea pielii se numără soarele, fumatul, radicalii liberi, dar și alimentația. Un anumit ingredient pe care îl folosim frecvent în bucătărie și pe care îl întâlnim în numeroase alimente duce și la îmbătrânire, explică nutriționistul Mihaela Bilic. Este vorba despre zahăr, care se regăsește într-o cantitate mai mică sau mai mare inclusiv în sosuri, pâine, iaurturi și alte alimente pe care le consumăm zilnic.

Citește și: Alimentul care îți taie senzația de foame. Nutriționistul Mihaela Bilic explică importanța lui: “Nu stimulează apetitul”

“E unul singur și este dușmanul tinereții și al pielii, anume zahărul. După soare, apropo de fetele cărora le place să fie bronzate, da, soarele distruge grav pielea, zahărul este acest agent de ruginire din interior. Zahărul crește stresul oxidativ la nivelul celulelor, iar atunci când este prezent în sistem ruginim, toate procesele de îmbătrânire se accentuează.”, a explicat Mihaela Bilic, într-un interviu pentru EGO.ro.

Locul din casa in care trebuie sa presari zahar ca sa atragi banii
Zahărul este cel mai mare dușman al organismului

Cum combatem îmbătrânirea

Dacă zahărul este un ingredient pe care trebuie să îl limităm cât mai mult, la polul opus se află câțiva compuși organici care ne ajută să menținem aspectul tânăr al pielii și nu numai. La capitolul aliați ai organismului, Mihaela Bilic a menționat vitamina C și grăsimile Omega 3.

Citește și: Mihaela Bilic: “Nu mai spăla orezul înainte de a-l găti”. Greșeala pe care toate gospodinele o fac

“Aș da unul și eficient, anume grăsimile Omega 3. Niciodată nu avem destul Omega 3 în organism ca să neutralizăm toate procesele pro-inflamatorii. Atunci, dacă nu mâncăm măcar de 2 ori pe săptămână pește, măcar o facem prin suplimente, având nevoie de Omega 3 din belșug. Dacă tot am vorbit de suplimente, vreau să o laud pe vitamina C, care este cea mai puternică substanță antioxidantă. Când zic antioxidant, acest lucru înseamnă anti-îmbătrânire.

Din păcate, nu putem să o luăm din alimente, căci ne trebuie foarte multă. La capitolul vitamina C, ar fi bine să luăm supliment, chiar până la un gram pe zi, ca să neutralizeze toată oxidarea și produșii toxici cu care organismul nostru intră în contact. Deci, Omega 3 și vitamina C și o să fie bine! Și fără zahăr, îmi pare rău, e o veste tristă, dar, culmea, are efect!”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *