Alin Panc face filme pe bandă rulantă. După trilogia „Pup-o, mă!”, lansează și serialul cu același nume: „Am făcut filme în așa fel încât să coste mai puțin” VIDEO EXCLUSIV

Serialul „Pup-o, mă!” va debuta pe 6 octombrie la Prima TV

După ce ani la rând a jucat în seriale de televiziune de succes, Alin Panc a decis că este momentul să producă filme de lungmetraj. Ceea ce a și făcut. Alături de Vărul Săndel și de Cosmin Seleși a produs trilogia „Pup-o, mă!”, dar și parodia „Secretul lui Zorrilo”, iar vara aceasta serialul „Pup-o, mă!” care va debuta pe 6 octombrie la Prima TV. Alin Panc a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că își dorește să producă cât mai multe filme comerciale românești, nu doar pentru că vede un adevărat business din asta, ci pentru că își dorește să creeze o adevărată industrie cinefilă și în România.

Alin Panc: ”Sunt deja filme în România care aduc oameni în sală”

Alin Panc se numără printre primii actori români care au avut încredere în filmul comercial românesc și în faptul că România se poate îndrepta către o industrie cinefilă, dacă este susținută în acest scop.

„Vorbeam cu un prieten, cu James Cameron care face „Avatar” , și i-am zis că eu cu banii lui de pe „Avatar” aș fi făcut 1582 de „Pup-o, mă!”. Asta cu banii nu o spun, dar e business că de aia l-am făcut”, ne-a povestit amuzat producătorul de film.

De altfel, țelul adevărat al lui Panc este acela de a atrage cât mai mulți români în sălile de cinema și de a-i educa să „consume” și filmele românești.

 

„Această sintagmă cum că „cinematografia românească nu este susținută” nu este adevărată. Cinematografia românească nu este susținută de cinematografia românească pentru că la noi, în România, până să nu apară câțiva temerari cum am fost și noi, nu noi am fost primii, dar noi am luat valul și am mers cu ei, restul nu au avut curaj să facă ce facem noi. Noi învestim, investim ca să facem adevărata cinematografie. În alte țări oamenii fac business din asta, aduc oameni în sală. Sunt deja filme în România care aduc oameni în sală”.

„Eu fac business, nu artă”

Extrem de asumat, Alin Panc ne-a mărturisit că scopul lui nu este acela de a ajunge la Festivalurile Internaționale de Film, cel puțin nu în clipa de față, ci de a face filme care să fie apreciate și vizionate de public.

Alin Panc face filme pe bandă rulantă
Serialul „Pup-o, mă!” va debuta pe 6 octombrie la Prima TV

„Niște băieți din America au pornit acest business și l-au dezvoltat. Noi am creat un bussines judecat. 30 de ani am stat și l-am gândit. Am lucrat foarte mult în America, cu americani și am vrut să facem un business ca cinematografia românească să fie o industrie. Ea există, dar există o industrie de la stat. E foarte bine, căci dacă nu era ea, nu existam noi și atunci e nevoie și de noi ca să fie o cinematografie echilibrată. Noi suntem ăia de la mijloc. Dar eu fac business, nu artă”, ne-a mai declarat actorul.

„Noi nu am adus niciodată bani de acasă”

Încă de la primul proiect, el a avut o strategie de marketing extrem de bună, astfel încât nu a fost nevoit să aducă de acasă niciun ban.

„Noi nu am adus niciodată bani de acasă și nu am pierdut la niciun film. Am făcut filme în așa fel încât să coste mai puțin, ca să putem câștiga măcar 1.000 de lei. Mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare clipă și fiecare minut că noi am câștigat nu am pierdut. De aceea suntem la „Pup-o, mă! 3” și la acest serial minunat care este altceva ce nu a fost niciodată în piața românească”. Poate l-a ajutat și faptul că a lucrat mult cu tineri actori, aflați la început de carieră, care nu au cerut un onorariu piperat pentru a face parte din distribuție.

„Eu cred foarte mult în generația care vine și mi se pare corect ca cineva ca mine, care am avut noroc să joc, dar nu am avut niciodată șansa aia, să ofere șanse. Am zis că este nevoie de tineri actori și de tineri influenceri pentru că lumea s-a schimbat și s-a mutat polul de vizualizări pe TikTok, totul este online. I-am urmărit de mult ca să văd dacă au capacități, cât de cât, să nu fie falși în film. Iată că Maria Georgiana și multe alte fete care joacă, Alice Peneacă, sunt foarte bune”, a mai spus Alin Panc pentru EGO.ro.

Alin Panc face filme pe bandă rulantă

„Vârsta de vizionare la cinema scade și publicul se duce pe online”

De altfel, producătorul seriei „Pup-o, mă!” ne-a mărturisit că și-a recuperat ușor investiția în momentul în care și-a vândut filmele platformelor de streaming.

„Nu este deloc greu să vinzi un film pe platformele de streaming. Chiar mă bucur. Dacă nu era Netflix eu nu mai făceam filme. A apărut și mi-a dat o gură de aer, mi-a dat o șansă și o speranță. Toate filmele noastre, patru la număr, în momentul ăsta, au fost în top 3. Deci un milion de oameni s-au uitat la ele”, a mai spus Panc.

Acest lucru s-a întâmplat însă abia după ce filmul a rulat în cinematografele din România și publicul a avut șansa să-l vizioneze pe marele ecran.

„Românul nu este încă învățat să vină în sălile de cinema. A început de câțiva ani și încet-încet creștem. De aia e important să vină cât mai mulți producători români, să fim cât mai mulți, să-l facem pe român să vină la cinema. Din păcate, vârsta de vizionare la cinema scade și publicul se duce pe online. Asta e, ce să facem? Dacă nu faci un film comercial ca să-l convingi n-ai de unde să știi. Noi am făcut, i-am convins, se întâmplă, suntem la al treilea „Pup-o, mă!”. Eu chiar sunt șocat de faptul că am ajuns să fac al treilea film. Serialul îl aveam de mult în cap, dar serialul de diferit de film”, a mai completat actorul

„Noi românii nu avem curaj, de aceea am fost multă vreme iobagi”

După ce a făcut trei filme „Pup-o, mă!” și este în pregătire pentru filmările celui de-al doilea sezon al serialului cu același nume, Alin Panc mărturisește că are în plan și producția altor lungmetraje.

„Mai urmează încă două filme. Noi am și inventat un concept pe care deja l-am vândut. „Pup-o, mă!” filmul se încheie acum, la partea a 3-a. Doamne ferește să fie până la 5. La 3 se oprește, vă promit. Avem și „Secretul lui Zorrilo”, care este prima parodie românească, deci nu a făcut nimeni în România parodie cu daci. Noi am făcut două filme în pandemie și au mers. De Zorrilo sunt foarte mândru. Că am avut curaj. Dar eu cred în asta. Cred în risc, cred în nebunie. Noi românii nu avem curaj, de aceea am fost multă vreme iobagi”, a mai povestit Alin Panc pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Kate Middleton! Chiar Prinţul William a recunoscut, situaţia e îngrijorătoare
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre...
Monica Bîrlădeanu le-a transmis credincioșilor ce să facă în Săptămâna Mare! „Iartă și cere-ți iertare!“
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce...
Mâine este ziua ta: descoperă ce te așteaptă în privința banilor și a sănătății
Horoscop Weekend 3-5 Mai 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
6 zodii la un pas de o zi care le poate schimba viața. Ce surprize...
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia...
Soția lui Kanye West a întors toate privirile cu o nouă ținută controversată. Bianca Censori...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *