Alina Laufer, despre problema soțului ei, Ilan, care îl împiedica să devină tată: „Ne-am dus la mulți doctori”. De ce afecțiune suferea

Au existat medici care nu le-au dat nicio șansă să aibă copii
Alina Laufer, despre problema soțului ei, Ilan, care îl împiedica să devină tată: Ne-am dus la mulți doctori. De ce afecțiune suferea

Alina și Ilan Laufer au trecut prin zece ani de încercări până să devină împreună părinți. Fosta prezentatoare TV mărturisește că niciodată nu și-au pierdut speranța, iar într-un final, visul lor a prins viață. Invitată în cadrul emisiunii Ego Life, Alina Laufer a povestit despre afecțiunea soțului ei din cauza căreia nu puteau să aibă copii.

Alina Laufer, despre afecțiunea soțului ei: ”Ne-am dus la foarte mulți doctori”

Alina Laufer a povestit cum timp de zece ani au mers la diferiți doctori pentru a găsi soluții pentru problema lor. La un moment dat s-au gândit inclusiv la adopție, însă au vrut să mai aștepte. Alina Laufer spune despre problema soțului ei că se numește azoospermie și era cauzată de stres. Ilan Laufer muncea foarte mult în perioada respectivă.

Ceea ce i-a ajutat foarte mult, susține Alina Laufer, a fost faptul că se iubesc și se susțin mereu, indiferent de situație. Astfel nu s-a pus problema de depresie sau certuri din cauza faptului că nu puteau avea copii.

„A fost o infertilitate din partea lui Ilan, avea o azoospermie, care se pare că era cauzată de stres, el muncește foarte mult, am crezut la început că este un varicocel sau altceva, ne-am dus la foarte mulți doctori, nu s-a rezolvat și timp de zece ani de zile ne-am luptat cu această infertilitate masculină. (…) Nu, niciodată. (n.r. să fie supărați, să facă depresie). Ba da (n.r. s-au gândit la adopție), era un back up plan, dar nu ne-am gândit că… pur și simplu, nu am avut niciun fel de depresie, tot timpul am avut un drum pe care am mers, și în mod constant noi mergeam la analize, ne făceam analize, mai încercam ceva… 10 ani de zile. Nu este atât de traumatizant. Atât timp cât te iubești cu partenerul, aveam un copil deja, pe Karina de crescut. Nu era ca și cum nu era un copil în casa noastră. Dar știam că ne dorim să ne dezvoltăm familia”, a povestit Alina Laufer la Ego Life.

Alina Laufer: “Am fost la medici care nu ne-au mai dat vreo șansă de acum încolo, forever”

Alina și Ilan Laufer au fost la diverși medici care nu le-au dat nicio șansă să aibă copii vreodată. La un moment dat însă, proaspăt întorși în țară din SUA, Alina și Ilan Laufer au aflat că pot avea copii. După patru fertilizări, fosta prezentatoare TV a rămas însărcinată și a adus pe lume gemeni.

 

Alina și Ilan consideră că cei doi gemeni reprezintă o minune de la Dumnezeu și sunt foarte fericiți că îi au.

“Am explorat inclusiv ideea de fertilizare cu donator. Ne-am uitat la nu știu câte profiluri de donatori. Da, mai ales că Ilan e blond, voiam profilul său. Am ajuns până în clipa în care să facem fertilizare cu donatori, dar am zis hai să mai așteptăm, hai să vedem. Azoospermia lui era prezentă, lipsa de spermatozoizi, inclusiv pentru fertilizare în care ai nevoie de unul singur viabil, nu era. Nu aveam niciun fel de șansă. Inclusiv am fost la medici care nu ne-au mai dat vreo șansă de acum încolo, forever. Au zis ca nu putem avea copii vreodată.

Alina Laufer, la Ego Life
Alina Laufer, la Ego Life

Am trecut prin astfel de momente, nu ne-am pierdut speranța. Pentru noi a fost benefic că am stat în afara României, am plecat din țară doi ani, în SUA, și, poate, cine știe, Dumnezeu acolo, în bunătatea Lui, l-a relaxat pe Ilan, i-a făcut viața mai ușoară. Iar când ne-am întors în țară, în pandemie, în 2020, ne-am făcut analize. Noi mereu ne făceam analizele si am găsit spermatozoizi astfel încât am putut să facem o fertilizare. Am avut 3-4 tentative de fertilizări si am rămas însărcinată. (…) Mie mi s-a părut normal, nici nu m-a apucat depresia, doar m-am considerat norocoasă că o am pe Kari, și o avem pe Kari, am crescut-o în continuare cu drag. Iau acum că avem cei doi copii obținuți prin FIV este o minune de la Dumnezeu”, a spus Alina Laufer în exclusivitate la Ego Life, în discuția cu Dana Săvuică și medicul Alina Bordea.

Emisiunea Ego Life poate fi urmărită în premieră, în fiecare zi de luni, de la ora 21:00, pe paginile:

2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.