Am crezut că fiica mea are doar o răceală puternică. Am aflat, de fapt, că este vorba despre o tumoare cerebrală rară

Micuța avea simptome care semănau cu cele ale unei gripe sau a unei răceli mai puterice. Diagnosticul crunt a dat-o peste cap pe femeie.
Am crezut că fiica mea are doar o răceală puternică. Am aflat, de fapt, că este vorba despre o tumoare cerebrală rară

O mamă a unei fetițe de șapte ani se panichează oricând o aude pe fiica ei că se plânge de dureri de cap. De fiecare dată, femeia are cele mai negre gânduri, după ce a trecut printr-o experiență traumatizantă. Ea a crezut prima dată că e vorba de o răceală mai severă. Dar a descoperit ulterior că este vorba despre o tumoare cerebrală rară.

Ceri Roberts, din Gwynedd, Țara Galilor, a devenit îngrijorată când fiica ei Indeg, în vârstă de șapte ani, a început să se simtă rău. A crezut că e o răceală mai severă, dar nu și-a imaginat niciodată ceea ce a urmat.

În contextul pandemiei, micuța Indeg a început să dea semne de boală. Astfel, părinții ei au început să caute posibile explicații de la medici. Indeg a vărsat încontinuu, dar părinților li s-a spus că probabil sunt probleme la stomac sau din cauza anxietății.

Simptomele nu trădau că este vorba despre o tumoare cerebrală rară

Dar apoi Indeg a început să nu mai mănânce și să slăbească rapid, în noiembrie 2020. Ceri a dus-o atunci la medicul de familie și a fost îndrumată la un spital din Bangor. Acolo, o scanare CT a arătat că Indeg avea o tumoare pe creier, notează The Sun.

Ceri își amintește de momentele de dinainte de a afla diagnosticul crunt. „I-am spus asistentei: Știu ce cauți! Știam că sunt în căutarea unei tumori. În aproximativ o oră am avut rezultatele și atunci ne-au spus. Când doctorul a spus că este o tumoare pe creier, am căzut în genunchi și am plâns și am plâns – a fost ca o experiență în afara corpului”.

Din cauza restricțiilor Covid, Ceri a fost singură cu Indeg la spital și a fost nevoită să transmită la telefon vestea devastatoare.

Micuța Indeg a fost diagnosticată cu Ependimom – un cancer care se formează în creier sau măduva spinării și afectează aproximativ 30 de copii anual, în Marea Britanie.

La Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool, Indeg a suferit o operație de nouă ore pentru a elimina tumoarea.

Tratamente greu de suportat pentru micuța Indeg

Micuța, care a luptat cu mult curaj pentru viața ei, s-a confruntat apoi cu un plan de tratament epuizant. A făcut cinci ședințe de chimioterapie și radioterapie, precum și terapie cu fascicul de protoni.

„Ne-am mutat la Manchester timp de două luni, în timp ce ea a primit tratamentul, a spus Ceri. Nu fusesem niciodată departe de surorile ei până acum sau departe de casă. A fost foarte supărător să fiu plecată de Crăciun, iar Indeg a fost atât de bolnavă – deși cred că s-a descurcat mai bine decât mine.”

După ce a trecut de perioada cea mai dificilă, organizația de caritate Make A Wish UK a contactat familia. Au întrebat dacă Indeg are nevoie de ceva în mod special. Fiindu-i dor să se joace afară în timpul terapiei, fetița a decis că își dorește un cadru de cățărat. „Să se joace afară și să folosească cadrul de cățărat a făcut-o cu adevărat fericită în acele momente grele. Este unul dintre primele lucruri pe care le-a spus când i-am spus despre dorință, și-a hotărât foarte repede că asta își dorește”, a spus Ceri.

Mama spune că o bucură să le vadă pe Indeg și surorile ei jucându-se afară. Dar lupta pentru sănătatea micuței Indeg va fi mereu prezentă în mintea ei. „Întotdeauna îmi voi face griji pentru ea, ori de câte ori ea menționează o durere de cap intru în panică și teama ca aceasta să se întoarcă este îngrozitoare, dar știu că am făcut tot ce am putut”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *