Am crezut că fiica mea are doar o răceală puternică. Am aflat, de fapt, că este vorba despre o tumoare cerebrală rară

Micuța avea simptome care semănau cu cele ale unei gripe sau a unei răceli mai puterice. Diagnosticul crunt a dat-o peste cap pe femeie.
Am crezut că fiica mea are doar o răceală puternică. Am aflat, de fapt, că este vorba despre o tumoare cerebrală rară

O mamă a unei fetițe de șapte ani se panichează oricând o aude pe fiica ei că se plânge de dureri de cap. De fiecare dată, femeia are cele mai negre gânduri, după ce a trecut printr-o experiență traumatizantă. Ea a crezut prima dată că e vorba de o răceală mai severă. Dar a descoperit ulterior că este vorba despre o tumoare cerebrală rară.

Ceri Roberts, din Gwynedd, Țara Galilor, a devenit îngrijorată când fiica ei Indeg, în vârstă de șapte ani, a început să se simtă rău. A crezut că e o răceală mai severă, dar nu și-a imaginat niciodată ceea ce a urmat.

În contextul pandemiei, micuța Indeg a început să dea semne de boală. Astfel, părinții ei au început să caute posibile explicații de la medici. Indeg a vărsat încontinuu, dar părinților li s-a spus că probabil sunt probleme la stomac sau din cauza anxietății.

Simptomele nu trădau că este vorba despre o tumoare cerebrală rară

Dar apoi Indeg a început să nu mai mănânce și să slăbească rapid, în noiembrie 2020. Ceri a dus-o atunci la medicul de familie și a fost îndrumată la un spital din Bangor. Acolo, o scanare CT a arătat că Indeg avea o tumoare pe creier, notează The Sun.

Ceri își amintește de momentele de dinainte de a afla diagnosticul crunt. „I-am spus asistentei: Știu ce cauți! Știam că sunt în căutarea unei tumori. În aproximativ o oră am avut rezultatele și atunci ne-au spus. Când doctorul a spus că este o tumoare pe creier, am căzut în genunchi și am plâns și am plâns – a fost ca o experiență în afara corpului”.

Din cauza restricțiilor Covid, Ceri a fost singură cu Indeg la spital și a fost nevoită să transmită la telefon vestea devastatoare.

Micuța Indeg a fost diagnosticată cu Ependimom – un cancer care se formează în creier sau măduva spinării și afectează aproximativ 30 de copii anual, în Marea Britanie.

La Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool, Indeg a suferit o operație de nouă ore pentru a elimina tumoarea.

Tratamente greu de suportat pentru micuța Indeg

Micuța, care a luptat cu mult curaj pentru viața ei, s-a confruntat apoi cu un plan de tratament epuizant. A făcut cinci ședințe de chimioterapie și radioterapie, precum și terapie cu fascicul de protoni.

„Ne-am mutat la Manchester timp de două luni, în timp ce ea a primit tratamentul, a spus Ceri. Nu fusesem niciodată departe de surorile ei până acum sau departe de casă. A fost foarte supărător să fiu plecată de Crăciun, iar Indeg a fost atât de bolnavă – deși cred că s-a descurcat mai bine decât mine.”

După ce a trecut de perioada cea mai dificilă, organizația de caritate Make A Wish UK a contactat familia. Au întrebat dacă Indeg are nevoie de ceva în mod special. Fiindu-i dor să se joace afară în timpul terapiei, fetița a decis că își dorește un cadru de cățărat. „Să se joace afară și să folosească cadrul de cățărat a făcut-o cu adevărat fericită în acele momente grele. Este unul dintre primele lucruri pe care le-a spus când i-am spus despre dorință, și-a hotărât foarte repede că asta își dorește”, a spus Ceri.

Mama spune că o bucură să le vadă pe Indeg și surorile ei jucându-se afară. Dar lupta pentru sănătatea micuței Indeg va fi mereu prezentă în mintea ei. „Întotdeauna îmi voi face griji pentru ea, ori de câte ori ea menționează o durere de cap intru în panică și teama ca aceasta să se întoarcă este îngrozitoare, dar știu că am făcut tot ce am putut”.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop saptamana 6-12 februarie 2023
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.