Am suferit enorm când mi-a spus că are pe altcineva. După trei luni de la despărțire, vrea să ne împăcăm

Nu a putut fi serios nici când am avut o relație, nicicând ne-am despărțit. Parcă nici acum nu știe ce vrea.
Am suferit enorm când mi-a spus că are pe altcineva. După trei luni de la despărțire, vrea să ne împăcăm

Sunt într-o situație mai mult decât delicată. Am 30 de ani, iar de câteva săptămâni, fostul meu iubit încearcă să se împace cu mine. Mă asaltează cu declarații și dovezi de iubire, după ce m-a înșelat câțiva ani la rând. Am suferit enorm când mi-a spus că are pe altcineva.

Bănuiam că are pe altcineva

Totuși, chiar dacă am suferit, mi-am păstrat demnitatea și i-am spus că vreau să ne despărțim. În prima fază a fost mulțumit că nu am făcut scandal. Totul a decurs normal și firesc, ca o discuție între doi oameni maturi.

Aveam deja bănuieli de multă vreme și simțeam tot timpul că este ceva schimbat la el. Însă se ascundea suficient de bine încât să nu găsesc nicio dovadă. Totuși, intuiția mea nu mă păcălește. Într-o zi i-am spus că vreau să vorbim. Și ne-am așezat comod și i-am explicat că, deși nu am nicio dovadă fizică, eu știu că are pe altcineva. Are un comportament diferit, iar atenția lui pentru mine și familie e diminuată. I-am cerut să-mi spună cinstit dacă bănuiala mea e reală.

Am suferit enorm

În mod surprinzător, a plecat capul în pământ și mi-a mărturisit că e îndrăgostit de altcineva. Atunci am stabilit că vom decide a doua zi ce vom face mai departe, însă în mintea mea era deja destul de clar că trebuie să ne despărțim. Am preferat doar să amân puțin momentul, ca să mă asigur că iau decizia corectă.  Totul s-a întâmplat la modul cel mai natural. Și-a făcut bagajul și a pelcat, fără un cuvânt. Ba, mi s-a părut de-a dreptul ușurat. Eu nu eram ușurată, ba din contră. Eu am suferit foarte mult când mi-a spus că are pe altcineva. Abia după câteva luni am început să fiu mai bine și să dau alt sens vieții mele.

Însă la aproximativ trei luni după ce ne-am despărțit, s-a răzgândit. A venit să ne împăcăm și mi-a declarat iubire veșnică. Primul meu impuls a fost să-l îmbrățișez, însă imediat mi-am amintit cât de bucuros s-a descotorisit de mine și de toți cei 10 ani petrecuți împreună. Mi-am amintit cât de mult m-a durut incertitudinea pe care mi-a creat-o. Așa că i-am zis că o împăcare între noi nu poate avea loc.

A fost extrem de surprins și parcă nu credea. De atunci tot crede că doar încerc să-l pedepsesc și că e doar o chestie de timp până când ne vom împăca.

Nu îl mai vreau înapoi

Ce nu știe el este că eu am învățat să trăiesc singură. Am învățat să apreciez momentele mele în care sunt doar eu cu mine și mă simt fantastic de liberă.

Din câte am înțeles, mult mai tânăra domnișoară cu care m-a înșelat nu și-a dorit să-mi ia locul. Nu avea apetență pentru a-i fi alături în alte situații decât cele petrecute în pat, pe ascuns. Și, desigur, cu beneficiile aferente. În momentul în care a devenit „oficială”, atenția lui s-a mutat deja în altă parte, spre alte „orizonturi”, mai tinere. De asemenea, atenția ei s-a mutat spre „perspective” financiare mai solide. Așa că iubitul meu și-a amintit cât de mult m-a iubit și cât de plăcută era siguranța unei relații în care nu mai trebuia să facă eforturi pentru a impresiona.

Am suferit enorm când am aflat despre acea aventură. Nu sunt dispusă să-i mai dau o șansă.

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.