Amestecul ieftin care te scapă pentru totdeauna de mirosul neplăcut al pantofilor. Trucul pe care trebuie să îl știi

Trucuri simple pentru păstrarea pantofilor cât mai mult timp
Amestecul ieftin care te scapă pentru totdeauna de mirosul neplăcut al pantofilor. Trucul pe care trebuie să îl știi

Se întâmplă uneori ca perechile de încălțăminte să aibă un miros neplăcut. Chiar dacă le spălăm acesta nu este îndepărtat în totalitate. Înainte de a cheltui mulți bani pe soluții speciale, e bine de știu că există o variantă mai ieftină. Vezi mai jos amestecul ieftin care te scapă de mirosul neplăcut al pantofilor.

Cum să scapi rapid de mirosul neplăcut al pantofilor

Vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Trebuie să pregătești o pastă pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet alb. Folosind o periuță de dinți mai veche aplică această pastă pe încălțăminte. Lasă să acționeze pentru câteva minute, apoi clătește cu apă rece și lasă încălțămintea să se usuce în aer liber, ferită de razele directe ale soarelui, scrie 65ymas.com.

Cum să cureți încălțămintea de pete

  • Pentru pantofii din piele de căprioară: umezește o bucată de bumbac în alcool izopropilic și șterge bine încălțămintea.
  • Pentru pantofii din piele: ai nevoie doar de o cârpă pe care să o umezești în oțet alb și șterge bine suprafața pătată. Ulterior lasă-le să se usuce bine.
  • Pentru sandalele din cauciuc: amestecă o pastă pe bază de bicarbonat de sodiu și apă și freacă cu ajutorul unei periuțe de dinți. Bicarbonatul de sodiu, pe lângă curățarea și albirea sandalei, va pune capăt mirosurilor neplăcute.

Cum alegi corect pantofii cu toc

Atunci când probezi pantoful cu toc asigură-te că degetele de la picioare nu se simt ciupite sau înghesuit. Niciunul dintre degetele de la picioare nu trebuie să fie împinse peste alte degete. Branțul pantofului trebuie să fie bine căptușit și moale pentru a avea suficientă absorbție a șocurilor la impact.

Nu cumpăra pantofi care nu se potrivesc! Nu există o perioadă de acomodare, spun specialiștii. Dimpotrivă, pantofii nepotriviți pot provoca dureri și leziuni ale picioarelor. Scopul este să găsești pantofii adaptați la forma piciorului tău.

Pantofii cu toc nepotriviți pot provoca următoarele probleme:

  • Un nod dureros sau umflare pe spatele călcâiului;
  • Poziția nenaturală a piciorului pune stres pe articulațiile degetelor mai mici, provocând încordarea și durerea piciorului.
  • Leziuni la gleznă, entorse – toți pantofii cu toc cresc riscul de entorsă a gleznei sau fractură de gleznă. O entorsă severă poate rupe ligamentele.
  • Dureri de spate și deformare a coloanei vertebrale.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *