Amestecul ieftin cu bicarbonat de sodiu care îți menține curat parbrizul mașinii. Va fi imaculat chiar și în zilele ploioase

Scris de: Dana Cazacu

26 Aug. 2022

Amestecul ieftin cu bicarbonat de sodiu care îți menține curat parbrizul mașinii. Va fi imaculat chiar și în zilele ploioase

Condusul în siguranță nu înseamnă doar respectarea regulilor de circulație. Este, de asemenea, important să ai și un mijloc de transport sigur și curat. În acest context, noi vă vom prezenta un truc eficient cu bicarbonat de sodiu cu ajutorul căruia vă puteți menține parbrizul mașinii curat chiar și în zilele ploioase.

Cum îți poți menține parbrizul mașinii curat chiar și în zilele ploioase

Datorita faptului ca in principalele orașe din România indicele de poluare este destul de ridicat, atunci când plouă este foarte posibil ca parbrizul să prezinte un strat asemănător grăsimii. Acest lucru se poate întâmpla din cauza murdăriei și a excesului de praf.

Problema nu este doar una estetică, ci reprezintă și o problemă de vedere pentru șoferii care trebuie să conducă pe ploaie. De cele mai multe ori, această peliculă care se depune pe parbriz face condusul foarte greu. Din fericire, există o soluție eficientă cu bicarbonat de sodiu care îți menține curat parbrizul mașinii chiar și în zilele ploioase.

Amestecul cu bicarbonat de sodiu care îți menține curat parbrizul

Dacă ai fost nevoit să conduci pe distanțe lungi pe timp de ploaie, probabil ai observat că această problemă apare chiar și când este doar o burniță. Dar nu-ți face griji, pentru că avem cea mai bună și eficientă soluție care să te ajute să îți menții parbrizul curat. Pentru această soluție vei avea nevoie de următoarele:

  • bicarbonat de sodiu
  • apă
  • cârpă moale din microfibră.

Cum trebuie să procedezi

Pentru a curăța parbrizul mașinii cât mai eficient, toarnă pe acesta puțină apă. Apoi, presară pe toată suprafața geamului bicarbonat de sodiu și lasă să acționeze câteva minute. Acum, freacă ușor parbrizul cu cârpa. După ce ai făcut toate acestea, clătește bine cu apă curată și șterge din nou cu o cârpă uscată.

În acest fel, parbrizul tău va fi curat, iar tu vei avea o vizibilitate excelentă. Ai să observi că ștergătoarele vor reacționa mai bine la contactul cu apa de ploaie.

Amestecul ieftin cu bicarbonat de sodiu care îți menține curat parbrizul mașinii
Amestecul ieftin cu bicarbonat de sodiu care îți menține curat parbrizul mașinii

Cum scapi de mirosul de țigară cu bicarbonat de sodiu

Dacă obișnuiești să fumezi în mașină, cu siguranță ești în căutarea unei metode pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Din fericire, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta și într-o astfel de situație. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin bicarbonat în scrumiera mașinii.

Astfel, mirosul de țigară va dispărea, iar aerul va fi curat pentru o bună perioadă de timp. De câte ori simți că este nevoie, poți să repeți această metodă simplă și foarte eficientă.

9 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.