Amestecul puternic care te scapă de țânțari. Ingredientele se găsesc în orice gospodărie, trucul rezolvă o mare problemă

Cele mai bune insecticide naturale
Amestecul puternic care te scapă de țânțari. Ingredientele se găsesc în orice gospodărie, trucul rezolvă o mare problemă

Vara, cu vremea instabilă, ba caniculară, ba cu ploi sporadice, a venit împreună cu țânțari și tot felul de insecte enervante. Ele ne mușcă noaptea și ne deranjează în viața de zi cu zi, astfel că suntem nevoiți să apelăm la tot felul de metode pentru a le ține la distanță.

Există metode naturale pentru a ține țânțarii la distanță de casa ta

Există numeroase soluții care îndepărtează insectele enervante, însă, de multe ori, sunt ba prea scumpe, ba eficiente pe perioadă limitată, ba prea toxice pentru folosirea zilnică. Puneți accent pe soluțiile naturale, astfel încât soluția să fie și eficientă și prietenoasă cu mediul și sănătatea.

Pentru ați face propriul insecticid nu ai nevoie decât de puțin ulei de eucalipt. Pune câteva picături într-un pahar sau chiar în șamponul sau crema pe care le folosești, astfel încât să funcționeze ca un veritabil insecticid. Mai poți folosi lămâie, pe care o poți introduce în organism sub formă de limonadă sau ceai. Poți așeza felii de lămâie și prin casă, pentru că insectelor nu le place mirosul de citrice.

O altă modalitate de a scăpa de țânțari este oțetul. Îl poți pune într-un pahar, pe fereastră, iar țânțarii nu vor îndrăzni să se apropie. Și busuiocul are un efect foarte bun împotriva țânțarilor. Pune busioc în camera în care dormi sau stai, doar că trebuie udat regulat pentru ca mirosul să rămână puternică.

Dacă ingredientele de mai sus nu te-au convins, poți prepara o capcană pentru țânțari foarte eficientă. Trebuie să amesteci zahăr cu apă călduță, iar când se răcește, să pui drojdie, dar fără să o amesteci. Compoziția trebuie pusă pe fundul unei sticle de plastic tîiată în jumătate și partea superioasă așezată ca o pâlnie. Este recomandat să pui o cârpă neagră peste partea inferioară. Astfel, țânțarii nu te vor mai deranja cât mai ține sezonul cald.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
7.5 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *