Amestecul puternic pentru a curăța perfect cuptorul aragazului. Trucul cu ingrediente banale care elimină ușor și rapid grăsimea

Va arăta ca nou într-un timp foarte scurt
Amestecul puternic pentru a curăța perfect cuptorul aragazului. Trucul cu ingrediente banale care elimină ușor și rapid grăsimea

Curățarea geamului de la cuptorul de aragaz poate fi o mare provocare pentru multe gospodine. Din fericire există mai multe trucuri care vin în ajutorul lor. Vei vedea mai jos cum să pregătești soluții perfecte pentru a scăpa de pe murdăria din cuptorul aragazului.

Cum să cureți ușor cuptorul aragazului

Dintre toate treburile casnice curățarea cuptorului aragazului, în principal a geamului acestuia, este cea mai dificilă misiune. Cuptoarele acumulează murdărie în timp, iar dacă nu sunt dotate cu funcții de autocurățare, îndepărtarea murdăriei poate deveni o misiune foarte complicată. Din fericire însă, există câteva soluții simple și de mare ajutor în astfel de situații.

Cum să cureți rapid și ușor geamul de sticlă al cuptorului

Cu ajutorul acestei soluții vei vedea cât de eficient se curăță geamul de sticlă. Vei avea nevoie de:

  • 1/2 căni bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri detergent de vase
  • un burete fin pentru curățat
  • apă caldă
  • o lavetă pentru curățat din microfibră

Mai întâi amestecă bicarbonatul de sodiu cu detergentul până când se obține o pastă groasă. Aplică un strat generos de soluție pe sticla ușii de la aragaz și lasă să acționeze pentru 20-30 de minute. După acest timp curăță bine cu buretele, apoi cu laveta umedă.
Bicarbonatul poate lăsa multe reziduuri și este posibil să fie nevoie să ștergi de mai multe ori pentru a-l elimina pe tot.

Citește și – Cum cureți ușor cuptorul din bucătărie. Ingredientul banal care îl face să arate ca nou, elimină grăsimea și mirosurile neplăcute

Cum să cureți exteriorul cuptorului

Pentru exteriorul cuptorului ai nevoie de:

  • oțet alb
  • o sticlă pulverizatoare
  • un burete fin pentru curățat
  • apă caldă
  • o lavetă pentru curățat din microfibră

Toarnă oțetul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează pe exteriorul cuptorului. Șterge ușor cu buretele, astfel încât să nu zgârii geamul, apoi umezește laveta și șterge din nou.

Sfat: geamul cuptorului aragazului se șterge mai bine după folosire, cât încă este cald, nu fierbinte.

Specialiștii în domeniu spun că pentru a evita formarea de murdărie e bine să cureți cuptorul după fiecare folosire. Astfel nu e nevoie de prea mult efort pentru a-l curăța. Atunci când curge ceva din tavă în cuptor, pentru a evita să umpli bucătăria de fum, adaugă repede 1-2 linguri de sare de bucătărie în cuptor, în locul unde a curs mâncare. Dacă pata este complet acoperită cu sare, nu va mai scoate fum, iar după ce termini de gătit, o vei putea curăța ușor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *