Amestecul secret în care să înmoi lenjeria de pat, înainte de a o spăla la mașină. Efect garantat, te va surprinde total

Soluția este ieftină și la îndemână

Scris de: Daoud Andra

02 Apr. 2024

Amestecul secret în care să înmoi lenjeria de pat, înainte de a o spăla la mașină. Efect garantat, te va surprinde total

Spălatul hainelor este una dintre cele mai banale activități casnice. Pentru ca rufeele să fie întotdeauna curate și să își păstreze mirosul proaspăt, poți apela la câteva trucuri simple și la îndemână. Iată în ce să înmoi lenjeria de pat înainte de spălare, pentru un efect de durată!

Soluția în care să înmoi lenjeria de pat

Lenjeria de pat se spală, de obicei, la temperaturi ridicate, dacă materialul permite acest lucru, pentru a fi curățată în profunzime. Indiferent că folosești balsam sau ingrediente naturale pentru a-i da un miros proaspăt, este nevoie ca, înainte de spălare, să o înmoi într-o soluție care să îi prelungească aroma de proaspăt spălat.

Trucul la care poți apela în acest sens presupune să amesteci zeamă de lămâie și apă fierbinte, într-un lighean, și să pui lenjeria în acest amestec. Ai nevoie de o cană de suc de lămâie și apă fierbinte cât să acopere complet lenjeria. Lasă așternuturile de pat în amestec timp de 30 de minute, înainte de a le pune în mașina de spălat.

Citește și: Ce poți să faci dacă lenjeria de pat miroase urât. Trucuri și sfaturi eficiente pentru a-i reda prospețimea

Setează apoi programul obișnuit de spălare și temperatura, în funcție de țesătura din care este confecționată lenjeria. Pentru un efect prelungit de prospețime, adaugă o jumătate de cană de oțet în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat, înaintea ciclului de clătire.

Alte trucuri pentru o prospețime de durată

Lenjeria de pat se schimbă, de obicei, la două săptămâni. În acest interval, este de dorit ca efectul de prospețime să se păstreze cât mai bine, iar mirosul curat să rămână în țesătură până când lenjeria este schimbată din nou. Multe persoane apelează la balsamul de rufe pentru a obține acest efect, însă există alte trucuri la îndemână pentru un miros plăcut.

Citește și: Cum se spală corect lenjeria de pat. Multe persoane procedează greșit. Așa nu se deteriorează

  • Balsamul nu este cea mai bună alegere pentru că rămâne impregnat în țesătură și, pe termen lung, materialul ajunge să aibă un miros îmbâcsit. Optează pentru ingrediente naturale.
  • Pune lenjeria singură în mașina de spălat. Chiar dacă mai rămâne loc, nu mai adăuga alte articole. În acest fel, lenjeria are spațiu suficient pentru a se spăla cum trebuie.
  • Folosește temperaturi de peste 60 de grade Celsius dacă materialul permite. Lenjeriile din bumbac pot fi spălate la temperaturi ridicate pentru a se curăța în profunzime.
  • În loc de balsam, adaugă oțet diluat cu apă. Dacă vrei un miros specific, poți pune și câteva picături de ulei esențial în amestec. Când se usucă, oțetul se va evapora și va rămâne doar mirosul de ulei esențial.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *