Analiza care îți poate arăta dacă vei avea probleme cu căderea parului. “Contează partea hormonală”

Medicul Ensar Duman explică cum poți afla dacă ești predispus/ă la căderea părului
Analiza care îți poate arăta dacă vei avea probleme cu căderea parului. “Contează partea hormonală”

Căderea părului reprezintă o problemă din ce în ce mai des întâlnită atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor. Cum poate fi prevenită această problemă? Ensar Duman a oferit câteva sfaturi în cadrul emisiunii Ego Life, prezentată de Dana Săvuică.

Cum poate fi prevenită căderea părului. Ce este important să facă femeile

Ensar Duman susține că este foarte important ca vopseaua folosită pentru păr să fie una potrivită. De asemenea, și hairstylistul trebuie să fie unul care știe ce face atunci când mergem la salon și vrem o schimbare. Multe dintre femei preferă să cumpere vopsea de păr din comerț și să o aplice acasă, ceea ce duce la degradarea părului în timp.

„Alegem vopseaua corecta, hairstylist potrivit. Pana sa ajungi la clinica trebuie sa alegi un stil de viată corect. Sunt persoane care vin pentru simpla îngrijire”, a declarat Ensar Duman.

 

Luminița Nicolescu, despre prevenirea căderii părului: “Eu sunt pentru o viață sănătoasă”

Luminița Nicolescu susține că este foarte important să avem o viață sănătoasă și să facem mișcare. Sedentarismul și o alimentație nesănătoasă duc la un dezechilibru și implicit la căderea părului.

„Eu sunt pentru o viată sănătoasă, pentru mișcare, pentru o alimentație echilibrată. Mișcarea înseamnă viață. Sedentarismul si statul la computer ore in sir, ori la masa, alimentația pe care o avem contribuie la un dezechilibru masiv. Trebuie să îți schimbi stilul de viață”, spune Luminița Nicolescu.

Ce analize se fac pentru a vedea dacă în timp părul va cădea

Ensar Duman a dezvăluit la Ego Life care sunt câteva dintre analizele pe care o persoană trebuie să le facă pentru a vedea dacă în timp există riscul să își piardă părul. Din aceste analize medicul își dă seama imediat dacă pacientul va avea această problemă.

„Am avut un client căruia îi cădea părul de la barbă. I-am spus ca anual trebuie făcute analize pentru a vedea lipsa de fier, de zinc si alte carențe. Contează partea hormonală și la doamna, partea de tiroidă. De la micile analize se observă și daca vine o problemă sau nu”, a mai spus Ensar Duman.

Urmăriți emisiunea integral:

Emisiunea Ego Life poate fi urmărită în premieră, în fiecare zi de luni, de la ora 21:00, pe paginile:

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.