Andreea Bălan, recunoscută pe aeroportul din Mexic, la 15 ani după participarea la varianta internațională Dansez pentru tine: „Mi-au zis că mă știau” VIDEO EXCLUSIV

Prin ce a trecut artista la filmările reality show-ului America Express

În urmă cu mai bine de 15 ani, Andreea Bălan a participat la varianta internațională a emisiunii „Dansez pentru tine” care a avut loc în Mexic. Alături de Petrișor Ruge, care în continuare îi este partener de scenă, și cu care a concurat la edițiile din România, Andreea s-a clasat pe locul II în Mexic și s-a bucurat de popularitate în rândul publicului mexican. Atât de fascinați au fost de artistă, încât și în ziua de azi sunt admiratori spanioli care își aduc aminte de ea. Andreea Bălan a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că anul acesta a fost recunoscută pe aeroportul din Mexic, în momentul în care se pregătea să intre în cursa „America Express”.

”Cel mai greu a fost dorul de casă, de fetițe. Asta a fost cel mai greu”

Andreea Bălan și Petrișor Ruge au obținut pentru România medalia de argint la Campionatul Internațional de Dans, care a avut loc în Mexic. Participarea i-a adus celebritatea în țările latine, dar și fani, care au început să-i aprecieze și muzica, nu doar coregrafiile. La rândul ei, Andreea s-a simțit mereu atrasă de acest public, așa că atunci când a auzit că filmările pentru „America Express” se vor realiza în Mexic, a acceptat imediat propunerea.

Reîntoarsă în țară, artista ne-a mărturisit că nu a venit cu sechele, așa cum s-a întâmplat cu alți concurenți din sezoanele anterioare, ci că este extrem de fericită că a luat parte la această aventură.

„Sunt foarte bine. Foarte-foarte bine și fizic, și psihic. Sunt într-un punct în viață în care pot să mă bucur de tot ceea ce am făcut până acum și doar să trăiesc. Nu m-am întors cu sechele din „America Express”, pentru că eu sunt obișnuită cu schimbatul cazărilor, cu cazări precare, cu făcutul bagajului, cu plecat în turnee de mică. Iar acolo asta am făcut. În fiecare noapte dormeam în altă parte, trebuia să facem autostopul. Cel mai greu a fost dorul de casă, de fetițe. Asta a fost cel mai greu. E clar că în prima etapă te izbește teama că vezi că nu ai bani, te vezi cu rucsacul în spate și te bazezi pe ajutorul oamenilor, apoi începi să te obișnuiești, înveți care este mersul. Trebuie să fii foarte puternic psihic ca să reziști. Nu este o emisiune pentru oricine. Adică doar cei care au mental puternic și care au o anumită experiență de viață, rezistă până la final”, ne-a povestit Andreea.

„Pentru noi a fost simplu la cazare pentru că eu știam spaniola”

Așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalți concurenți, Andreea Bălan și Andreea Antonescu s-au folosit de statutul de persoane publice pentru a încerca să câștige încrederea localnicilor.

„Când ajungeam noaptea la cazări, după ce le spuneam că suntem de la un reality-show, le spuneam că suntem cântărețe și le arătam Instagramul pe telefoanele lor și erau impresionați. Am rămas așa prieteni virtuali, pe Instagram, cu mulți dintre cei care ne-au ajutat”, a mai povestit Andreea, completând că a ajutat-o foarte mult și faptul că știe să vorbeacă limba spaniolă. „Pentru noi a fost simplu la cazare pentru că eu știam spaniola și mi-am dorit foarte mult să revin în Mexic. De aceea am și acceptat sezonul acesta și nu celelalte sezoane, în Asia, pentru că acum am mers în țările latine. Îmi era dor de poporul latin”.

Andreea Bălan, recunoscută pe aeroportul din Mexic, la 15 ani după participarea la varianta internațională ”Dansez pentru tine”
Andreea Bălan are grijă să aibă un stil alimentar echilibrat

„Îmi știau piesele”

Dar cel mai mult a ajutat-o faptul că publicul spaniol nu a uitat de prestația ei de la „Dansez pentru tine”, varianta internațională.

„O singură întâmplare a fost de acest gen. În aeroport, când am aterizat, o fată și  un băiat au venit să mă vadă și mi-au spus că își aduc aminte de mine de la „Bailando por un sueno” (nr. Dansez pentru tine, varianta spaniolă) de acum mulți ani și că au văzut toate dansurile. Apoi m-au văzut și pe YouTube, îmi știau piesele și căutându-mă l-au găsit și pe Puya. Au făcut poze și cu mine, și cu Puya. M-au impresionat. Am rămas șocată în aeroport. Dar atât. Apoi când am intrat în cursă nu mă mai știa lumea de acum mulți ani”, a mai povestit Andreea pentru EGO.ro.

„Fac sport în fiecare zi și am grijă ce mănânc”

Totuși, Andreea nu s-a bazat doar pe cunoștințele ei în materie de limba spaniolă, ci s-a pregătit intens pentru această cursă.

„Înainte de „America Express”, am fost trei luni la „Dancing on Ice” și am patinat, în fiecare zi, trei-patru ore pe zi. Mi-a plăcut foarte mult. Fac sport în fiecare zi acasă cel puțin 30 de minute. Am grijă ce mănânc. Nu mănânc prăjeli, nu mănânc multă pâine, mănânc în schimb dulciuri. Dar fac sport și dansez foarte mult. În momentul în care merg la un concert cu Petrișor și mă aruncă, mă învârte, eu las un kilogram cel puțin acolo. Apoi, da, săptămâna următoare pun la loc. Efortul e foarte mare pentru mine: cânt live, dansez, fac prize. Pentru mine oriunde aș cânta eu fac același show plin de efort și spectaculos”, ne-a mai povestit jurata de la „Te cunosc de undeva”, mărturisind că, în spatele energiei de care dă dovadă și felului în care reușește să se mențină în formă, stă de fapt odihna.

„Somnul este foarte important. Dorm. Nu există. Eu la 12 și trebuie neapărat să dorm 7-8 ore. Și în „America Express” terminam pe la 11 noapte, eu la 12 deja dormeam și mă trezeam la 6 dimineața. Dar trebuia să am cel puțin 6 ore de somn ca să am energie în cursă”.

Andreea Bălan, recunoscută pe aeroportul din Mexic, la 15 ani după participarea la varianta internațională ”Dansez pentru tine”
Andreea Bălan

 „Ela este grupa mare și Clara, în grupa mijlocie”

Pe lângă concerte, piese și proiectele TV, cea mai mare preocupare a Andreei Bălan rămâne însă grija pentru cele două fete, Ela și Clara. Din fericire, artista nu trebuie să treacă anul acesta prin emoțiile primei zile de școală căci a decis să o lase pe Ela să se mai bucure un pic de copilărie.

„Mai avem un an la grădiniță. Ela este grupa mare și Clara, în grupa mijlocie. Ela face 6 ani acum, în toamnă, deci nu am vrut să o dau. Ela e foarte sensibilă, e o domnișoară așa prețioasă și nu am vrut să intre în sistemul școlar de la vârsta asta. Trebuie să mai crească un pic”, a mai declarat Andreea Bălan pentru EGO.ro.

Video/Foto: Dorin Marinuș/ Geo Curnic

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.