Andreea Marin nu s-a machiat deloc până la 18 ani. „Nici nu era nevoie pe vremea aceea, eram mult mai cuminți”. Ce i-a interzis însă fiicei sale, Violeta EXCLUSIV

Andreea ne-a oferit câteva sfaturi de aur pentru un ten impecabil

Andreea Marin este una dintre cele mai frumoase și mai apreciate femei din România și, la cei aproape 48 de ani, continuă să fie un etalon pentru multe doamne și domnișoare. Nu de puține ori, vedeta TV a fost întrebată cum reușește să-și mascheze atât de bine vârsta, dar și să aibă un ten perfect. Andreea Marin a povestit, în exclusivitate pentru EGO.ro, care este „secretul” ei, încercând să tragă astfel și un semnal de alarmă pentru noua generație.

„Nu renunț niciodată la procesul de demachiere. Mi se pare foarte important să pui capul pe pernă cu tenul curat”

Andreea Marin a afișat întotdeauna eleganță și rafinament, fiind un model pentru multe femei. Întrebată de reporterii Ego.ro care sunt secretele ei de frumusețe și cum reușește să se întrețină, dar mai ales să rămână tânără, vedeta TV ne-a dezvăluit câteva trucuri.

„Nu renunț niciodată la procesul de demachiere. Mi se pare foarte important să pui capul pe pernă cu tenul curat, să lași pielea să respire. Nu e vorba doar despre machiajul care încarcă tenul nostru și îl îmbătrânește pe termen lung, dar și trăim într-o lume cu poluare, cu hrană care nu este întotdeauna corectă, nu este întotdeauna sănătoasă. Toate acestea se văd pe tenul nostru. El protestează într-un fel. Dacă nu ai grijă nici măcar să-l demachiezi, după o zi în care ai avut tenul încărcat, îi faci un rău pur și simplu și grăbești îmbătrânirea tenului”.

Secretul tenului ei impecabil: ”Să nu începi prea tânără să-l încarci cu tot ce e toxic”

Andreea mai susține că imaginea ei de astăzi se datorează în mare parte faptului că nu a exagerat niciodată cu machiajul și că nu s-a fardat de la o vârstă foarte fragedă.

„Aparițiile mele pe micul ecran au fost încă de la 18 ani și atunci am început cu acest obicei. Înainte nu mă machiam deloc. Nici nu era nevoie pe vremea aceea. Noi nu vedeam lumea așa cum o vedem astăzi. Eram mult mai cuminți și pe de altă parte bine că a fost așa pentru că mă întreabă multă lume, astăzi, la 30 de ani de carieră, cum fac de am tenul curat, fără riduri adânci.

Păi de fapt, despre asta este vorba. Să nu începi prea tânără să-l încarci cu tot ce e toxic. Într-adevăr, în ziua de azi, există companii care fac tot ce îți trebuie pentru machiaj, cu această latură eco, cu grijă pentru mediu, pentru tenul nostru, dar oricum ar fi nu este sănătate 100% atunci când aplici pe fața ta un produs”.

Andreea Marin are propria cremă: ”Este o spumă!”

Toate aceste întrebări, pe care le primește în continuare, au făcut-o pe Andreea Marin să creeze un produs cosmetic, mai precis o cremă de noapte regenerantă și hidratantă.

„Am spus exact ce îmi doresc pentru că a fost visul meu să am o cremă care să corespundă nevoilor tenului meu. Dar tenul meu este unul comparabil cu al multor femei, adică nu e un ten cu probleme specifice, ci un ten mediu, nici uscat, nici prea încărcat, un ten care are nevoie de o grijă de zi cu zi, de hidratare normală.

Mi-am dorit însă anumite caracteristici, un parfum, parfumul trandafirului, pentru că asta îmi amintește mie de copilărie și mi-am dorit o cremă, și este o cremă fină care, odată așezată pe față, se transformă în ulei. Deci, este o spumă”, ne-a mai declarat vedeta TV.

Andreea Marin
Andreea Marin

Nu o lasă pe fiica ei să se machieze

Și, cum sfaturile încep în familie, înainte de a le da sfaturi doamnelor și domnișoarelor cu privire la produsele de îngrijire, Andreea Marin a avut o discuție cu fiica ei, Violeta, care s-a transformat într-o adevărată domnișoară.

Chiar dacă are doar 15 ani, iar alte adolescente de vârsta ei au început deja să se machieze și au o adevărată trusă de cosmetice acasă, Violetei nu îi sunt permise produsele cosmetice, ci doar cele de îngrijire specifice vârstei sale.

„Am început să o învăț de ce are ea nevoie, pentru că și aici e o greșeală, pielea adolescentului nu este atât de supusă intemperiilor, precum este a noastră, și atunci ei au nevoie de alte produse, mai delicate, mai puțin încărcate de substanțe, nu au nevoie de creme antiîmbătrânire. Atunci, ea a început să învețe de la mine să facă această diferență”, a mai declarat Andreea Marin pentru EGO.ro.

Ea nu este totuși absurdă și este conștientă că generațiile s-au schimbat, astfel că îi permite Violetei să „se joace” în unele situații, la evenimente speciale, însă fără să exagereze, așa cum s-a întâmplat de curând la lansarea celei mai recente cărți semnate de Andreea Marin, „Nu există nu se poate”.

„A avut voie, fiind un eveniment special. A avut puțin rimel la ochi, ceva discret. O las să se joace, dar nu îmi plac excesele. Deloc nu folosește fondul de ten”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *