Andreea Răducan, prima reacție în cazul Simonei Halep: „Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora sau chiar pentru ego-ul lor”

"Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora sau chiar pentru ego-ul lor"
Andreea Răducan, prima reacție în cazul Simonei Halep: Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora sau chiar pentru ego-ul lor

După aproximativ o săptămână de când Simona Halep a anunțat că este acuzată de dopaj, Andreea Răducan a oferit o reacție. Sportiva a vrut să povestească mai mult situația ei din urmă cu 22 de ani, atunci când i-a fost retras titlul de campioană olimpică la individual-compus din cauza unei pastile pentru răceală.

Andreea Răducan, prima reacție în cazul Simonei Halep

Andreea Răducan s-a confruntat cu o situație asemănătoare în urmă cu  22 de ani, atunci când i-a fost retras titlul de campioană olimpică la individual-compus din cauza unei pastile pentru răceală. A fost atunci, potrivit ei, o eroare medicală. Sportiva mărturisește că substanța respectivă nu îmbunătățește performanța sportivă, astfel că ea nu obținuse medalia datorită ei.

“Dragi prieteni,

Sunt situații în viață când e mai înțelept să taci. De câteva zile mi se cere în mod repetat opinia referitoare la situația nefericită în care se află Simona Halep, după testul pozitiv. Oamenii cred că toate cazurile de doping sunt la fel sau că totul se întâmplă după un tipar. Nimic mai greșit! Fiecare caz își are particularitățile sale și trebuie tratat ca atare.

(…) pot să vorbesc oricând, cu toate detaliile, despre cazul meu, care este realmente unic. A fost un fapt fără precedent, care m-a marcat profund atât pe mine, cât și pe cei care m-au susținut în competiții. Iată, după 22 de ani de la trista întâmplare când mi-a fost retras titlul de campioană olimpică la individual-compus, din cauza unei pastile pentru răceală, încă mai vorbim despre acea nedreptate.

Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora sau chiar pentru ego-ul lor. Exact asta am simțit la Sydney, unde membri din comisia care a judecat cazul meu au recunoscut că nu era un caz de dopaj, ci pur și simplu o eroare medicală. Pseudoefedrina (un derivat al efedrinei) se găsește în toate medicamentele pentru răceală și gripă. Mi-ar plăcea să rețineți 2 detalii importante cu privire la cazul meu: 1 – Pseudoefedrina NU ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PERFORMANȚA SPORTIVĂ. În traducere, nu am câștigat medalia de campioană olimpică datorită ei și 2 – PSEUDOEFEDRINA NU ERA INTERZISĂ ÎN LISTA FEDERAȚIEI INTERNAȚIONALE DE GIMNASTICĂ ȘI NICI ÎN LISTA CIO. Însă pe lista CIO era permisă într-o cantitate foarte mică. De ce tocmai acea cantitate? Nu cred că știe nimeni cu exactitate, pentru că nu s-a făcut niciun fel de studiu înainte de a fi inclusă pe lista substanțelor interzise, în cantitatea respectivă. Să nu uităm că eu cântăream doar 37 de kg la momentul acela. Probabil dacă aveam măcar 40 de kg, concentrația medicamentului primit chiar înainte de concurs nu ar mai fi depășit limita permisă. Așa cum probabil cei mai mulți dintre voi știți deja, pseudoefedrina a fost exclusă după aceea din lista substanțelor interzise.

Știu că în zilele noastre sportivul trebuie să răspundă pentru ce se află în organismul său. Și este de înțeles. Dar, în continuare, cred că sportivul are altă menire în această ecuație. Și nu pentru că n-aș fi înțeles nimic după incidentul meu, ci pentru că niciodată nu aș putea pretinde că știu mai multe decât știe un medic sau un biochimist în domeniul medical. În concluzie, consider că fiecare membru al unei echipe sportive își are rolul său bine definit, pe care trebuie să și-l ducă până la capăt pentru scopul comun de a învinge”, a scris Andreea Răducan.

Simona Halep
Simona Halep

Ce i-a transmis Andreea Răducan Simonei Halep

Andreea Răducan a încheiat mesajul de pe Facebook cu câteva cuvinte pentru Simona Halep. Aceasta o încurajează să fie puternică pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru situația în care se află. Mai mult decât atât, a mărturisit că indiferent de rezultatul final al anchetei nimeni nu-i va lua Simonei titlurile obținute sau talentul pe care îl are, ea fiind o mare sportivă.

„Îmi închei mesajul prin a-i ura Simonei mult curaj și înțelepciune pentru a depăși acest moment extrem de delicat. Îi doresc să găsească soluția cea mai potrivită. Nimeni nu-i va lua titlurile obținute sau talentul imens. M-aș bucura să poată trece cu bine peste acest incident și să-și poată continua cariera. Este și va rămâne o mare sportivă. Capul sus, Simona! 🫶🍀”, a scris Andreea Răducan.

Vă reamintim că Simona Halep a fost acuzată de dopaj după ce i s-a găsit în sânge Roxadustat, o substanță interzisă. A fost deschisă o anchetă, iar dacă va fi găsită vinovată, sportiva riscă să fie suspendată pentru aproximativ 4 ani. Sportiva a transmis că acesta este cel mai greu meci al său și va lupta până când va demonstra că nu a luat acea substanță cu bună știință.

Mai multe teste anti-doping, unul singur pozitiv

Cu puțin timp înainte de testul pozitiv, Simona Halep mai efectuase două teste care au ieșit negative. Astfel, din trei recoltări doar una a ieșit pozitivă. Este vorba despre testarea efectuată la New York, în timpul US Open. Simona Halep nu a fost testată atunci de către reprezentanții WADA, ci de o firmă privată. Această ipoteză ar putea lansa zvonuri de conspirație împotriva sportivei românce. După ce a ajuns în România, Simona Halep a mai făcut un test, iar rezultatul a fost negativ.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *