Anghel Damian, cel mai titrat tânăr scenarist și regizor din România, nu vrea să scrie roluri și pentru el, așa cum făcea Sergiu Nicolaescu: „E conflict interior” EXCLUSIV

A jucat în ”Vlad”, dar în serialul ”Clanul” (PRO TV), la care lucrează acum, nu va trece prin cadru
Anghel Damian, cel mai titrat tânăr scenarist și regizor din România, nu vrea să scrie roluri și pentru el, așa cum făcea Sergiu Nicolaescu: „E conflict interior” EXCLUSIV

Anghel Damian a devenit cunoscut publicului larg prin intermediul serialului „Vlad”, unde a deținut un rol principal, dar a semnat și scenariul multor episoade. Însă, tânărul a semnat scenariul mai multor scurtmetraje, seriale și producții românești. La cei 31 de ani, vârstă pe care o va împlini luna viitoare, Anghel este cel mai titrat tânăr scenarist și regizor din România. Cu toate acestea, nu o ia pe urmele celebrului Sergiu Nicolaescu, care avea rol principal în producțiile semnate de el, ci declară în exclusivitate pentru EGO.ro că nu vrea să amestece lucrurile.

Despre serialul ”Clanul”: ” Nu voi avea nicio apariție în serial”

Anghel Damian și-a făcut apariția la conferința de presă organizată de Pro Tv prin care s-a anunțat distribuția serialului ”Clanul”, cu câteva kilograme în minus, pesemne că procesul de scriere a scenariului a fost unul destul de anevoios și care l-a solicitat. „Procesul de creație e un proces consumant și am zis să fiu o apariție serafică astăzi, așa în alb și slab. Îmi priește, adică nu mă deranjează”, ne-a povestit amuzat scenaristul.

Cu toate că mulți scenariști obișnuiesc să creeze un personaj și pentru ei în producția pentru care scriu, Anghel ne-a mărturisit că el nu merge în această direcție.

„Nu voi avea nicio apariție în serial. E conflict interior când se întâmplă treaba asta pentru că în momentul în care ești personaj într-un serial și ai și niște atribuții pe partea de creație, poate puțin mai mari, care implică întreaga desfășurare a evenimentelor, undeva acolo te gândești din prisma personajului tău. E foarte greu să te desparți de el și să te gândești ca la un întreg. Și atunci am vrut să elimin această povară și să fiu relaxat și liniștit că oricum cred foarte tare în lucrurile care sunt puse de-o parte și treaba asta îmi dă o satisfacție foarte mare. Faptul că sunt implicat la nivelul de creație, scriere și regie și că văd așa proiectul în integritatea lui și că încerc să-l conduc în direcția asta, îmi oferă niște satisfacții care sunt foarte mari, chiar mai mari decât cele de actor”, a povestit Anghel pentru EGO.ro.

Anghel Damian
Anghel Damian

El își asigură fanii că nu va dispărea ca actor, ci că va continua să urce pe scena teatrelor, dar va accepta cu plăcere să joace în vreun lungmetraj, atât timp cât nu se va implica în procesul de creație.

„În continuare rămân actor, joc la teatru, probabil voi mai avea anumite șanse, dar nu în proiectele pe care le conduc din perspectiva asta pentru că am învățat din experiență că îți ia din partea creativă pe partea cealaltă. E un preț pe care îl plătești. Nu am vrut să-l plătesc pentru proiect”.

„Te atașezi mai mult de anumite personaje”

Cu toate acestea, Anghel Damian mărturisește că are și el minusurile lui din postura de scenarist. Recunoaște că de multe ori ajunge să se atașeze de unul dintre personajele pe care le conturează, însă la finalul proiectului are grijă să favorizeze prea mult pe cineva.

„Suntem oameni, adică e subiectiv. Te îndrăgostești de personaje. Încerci să-i iubești pe toți ca un părinte, dar știi cum e, toți spun că iubesc pe toți echivalent, dar undeva acolo există feblețea undeva. Te atașezi mai mult de anumite personaje, sunt anumite personaje care îți fac mai mare plăcere în scriere, sunt anumite personaje cu care îți face place mai tare să lucrezi, dar exact ca în viață și ca într-o familie, de fapt complementaritate este cea care îți dă cea mai mare satisfacție. Adică dacă ai scrie sau ai lucra doar cu acele personaje, actori, nu ar fi o satisfacție la fel de mare ca în momentul în care le combini”, ne-a mai spus tânărul.

Anghel este cel mai titrat tânăr scenarist și regizor din România
Anghel este cel mai titrat tânăr scenarist și regizor din România

”Pentru că am o distribuție absolut extraordinară încerc să-i ofer fiecărui personaj momentul lui de glorie”

La cei 31 de ani, vârstă pe care o va împlini abia luna viitoare, Anghel susține că în continuare apelează la ajutor, atât din partea profesioniștilor, cât și a publicului său.

„E o muncă interactivă aș putea spune. Noi facem asta pentru public și reacția publicului la ceea ce scrii este foarte importantă. Evident aici e o măsură pentru că tu poți să-i dai publicului exact ceea ce își dorește sau ce își imaginează că va urma, și asta e o direcție, dar mai e direcția în care le dai exact ce nu se așteaptă. Eu încerc să țin un echilibru între cele două: să le dau și  suficiente lucruri  pe care și le doresc și unde văd că există o simpatie pentru anumite personaje, dar în același timp încerc să ofer și surprize. Pentru că am o distribuție absolut extraordinară încerc să-i ofer fiecărui personaj momentul lui de glorie. Momentul în care el este în prim plan, iar asta este foarte important pentru echilibrul general. Sunt personaje complexe, nu sunt tipologii, sunt personaje care au o viață foarte bogată și e important să-i vedem așa cum sunt și să le dai șansa să-și dezvolte personajul și să se pună în pagină cum trebuie”.

„Theo Rose a fost cea mai bună actriță pe acel personaj”

Atât de mult îi place ceea ce face încât dacă ar putea, ar face parte din toate departamentele de creație ale unui serial. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul serialului Clanul, unde Anghel a fost, pe lângă scenarist și regizor, și director de casting.

„Nu chiar. Avem un director de casting, pe numele ei Domnica Cârciumaru, dar eu am fost delegat cu responsabilitatea de a alege actorii în final. Bineînțeles, alături de echipă. Sincer am ales cei mai potriviți actori pentru serial. Eu cred foarte tare că un actor complet e un actor care joacă și teatru și film. În film ai mijloacele reduse, în teatru ai mijloace mari. Fiind vorba de un serial unde personajele sunt foarte „cărnoase” și ne apropiem mai degrabă de personaje din zona de teatru, unde ai complexitate mare, e nevoie de experiența aia de teatru, e nevoie de „greutatea” aia ca să poți să interpretezi asemenea personaje. Este o coincidență sau nu pentru că mulți dintre actorii noștri sunt actori de teatru pentru că cei mai importanți actori ai României, dacă stai să te gândești, au fost și actori de teatru. Ei s-au consacrat pe scena teatrului. Trebuie să faci acest echilibru în profesie”, ne-a mai declarat regizorul.

Deși la prima vedere pare că a ales doar actori care au la activ mai multe piese de teatru, Anghel ne-a asigurat că nu asta a fost intenția lui, ci este doar o coincidență. Excepția care confirmă regula este chiar Theo Rose care este la primul ei proiect de genul și care a fost aleasă în urma unui casting, nu s-a creat un rol special pentru ea. „Dar nu a fost ăsta scopul meu, dovadă este personajul lui Theo Rose, Vera. Ea nu a luat rolul pentru că este Theo Rose, a fost cea mai bună actriță pe acel personaj. A fost o revelație. Evident, nu o știi din perspectiva asta, o știi din perspectiva publică, e o cântăreață arhicunoscută, mereu în trend, dar nu știi ce capacități actoricești are. Le intuiești. Pur și simplu a fost o surpriză. Adică sunt actrițe tinere care joacă și teatru și film, dar nu au fost la nivelul ei”, a mai declarat Anghel Damian pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Planta magică pe care să o pui la ferestre în luna mai. Atrage banii și...
N-a mai apărut niciodată AȘA: Nadia Comăneci, IMAGINEA ZILEI! Cum a fost fotografiată
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Un psiholog le-a făcut portretul lui Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu. Dezvăluiri uluitoare: 'Un narcisist...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *