Apare o nouă monedă în România. Ce valoare are aceasta și când va fi pusă în circulație

Banca Națională a României a anunțat că apare o nouă monedă. De unde va putea fi cumpărată
Apare o nouă monedă în România. Ce valoare are aceasta și când va fi pusă în circulație

Banca Națională a României a anunțat că apare o nouă monedă în țara noastră. Aceasta va fi lansată pe 23 mai, cu ocazia a 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce. Pe moneda din argint va fi chipul acestuia.

Apare o nouă monedă în România

Noua monedă va avea o greutate de 31,103 grame și un diametru de 37 de milimetri. Aceasta va fi vândută doar în unele filiale BNR.

Potrivit unui comunicat al BNR, moneda din argint cu tema “350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce” are valoare nominală de 10 de lei. Banca Naţională a României (BNR) a anunțat că va fi lansată în circuitul numismatic începând de luni, 23 mai 2022.

Cum va arăta noua monedă

Pe aversul monedei va fi o imagine parţială a mănăstirii Putna şi portretul domnitorului Ştefan cel Mare, suprapuse peste un text extras din lucrarea lui Ion Neculce „O samă de cuvinte”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”. De asemenea, va fi și stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2022”, scrie playtech.ro.

Pe spatele monedei va fi o mână care scrie cu pana, un fragment din textul original al lucrării „O samă de cuvinte” şi inscripţiile „350 DE ANI DE LA NASTERE” şi „ION NECULCE”.

Tirajul pentru această monedă din argint va di de 5000 de bucăți. Prețul de vânzare este de 470 de lei, inclusiv certificatul de autenticitate, exclusiv TVA. Acestea vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiuni. Pe certificat va fi semnăturile guvernatorului BNR și a casierului central, în limba română, engleză și franceză.

De unde va putea fi cumpărată noua monedă

Banca Națională a României a anunțat că moneda se va vinde doar prin sucursalele regionale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.