Moneda care te poate îmbogăţi. Valorează acum 7.000 de euro

O monedă scoasă pe piață în 2002 a ajuns să valoreze și 7.000 de euro
Moneda care te poate îmbogăţi. Valorează acum 7.000 de euro

Moneda care te poate îmbogăţi. Un astfel de obiect, extrem de rar, a ajuns să se vândă și cu 7.000 de euro. În total au fost tipărite doar 100 de astfel de monede. Află de ce este atât de valoroasă și dacă te numeri și tu printre norocoșii care o dețin.

Moneda care te poate îmbogăţi. Se vinde și cu 7.000 de euro

Moneda care te poate îmbogăţi. Valoarea monedelor este determinată nu doar raritate, ci și de starea de conservare a acestora. În cazul nostru este vorba de o monedă de 1 euro cent din 2002. Poate vă întrebați ce o face atât de specială. Răspunsul este că această monedă e rezultatul unei erori de batere. Mai exact, ea a fost bătută din greșeală cu diametrul unei monede de 2 cenți și cu reprezentarea Mole Antonelliana pe avers.

În mod obișnuit, aceastea au pe avers reprezentarea Castel del Monte și nu Mole Antonelliana, așa cum apare pe monedele de 2 cenți bătute în Italia.

Așadar, acestă monedă extrem de rară prezintă două erori de batere; dimensiunea, care nu este cea standard pentru monedele de 1 cent, apoi reprezentarea Mole Antonelliana în loc de Castel del Monte.

Potrivit unor surse, se pare că în total s-ar fi tipărit doar 100 de astfel de monede, iar una singură costă peste 2.500 de euro. Mai mult, la unele licitații Bolaffi un astfel de ban a fost vândut și cu 7.000 de euro.

Moneda rara de 1 cent cu Mole Antonelliana pe avers
Moneda rară de 1 cent cu Mole Antonelliana pe avers

Muzeul BNR deține o colecție impresionantă de monede

Pasionații de monede vechi și valoroase cunosc faptul că Muzeul Băncii Naționale a României (BNR) este deținătorul unui patrimoniu valoros de obiecte numismatice, alcătuit din monede, bancnote, medalii, acțiuni și titluri de valoare.

Întreaga colecție oferă o perspectivă complexă și completă asupra trecutului nostru monetar, dar și al Băncii Naționale a României. Astfel, colecţia numismatică este alcătuită din obiecte foarte diverse, atât din punct de vedere cronologic, cât şi tipologic.

Monedele acoperă o perioadă de timp de peste două milenii şi jumătate. Cronologic vorbind, cele mai vechi sunt cele emise de coloniile greceşti de pe coasta de vest a Mării Negre (Histria, Tomis, Callatis). Muzeul Băncii Naţionale deține cel mai mare tezaur de monede histriene de argint recuperate până în prezent, care a fost descoperit pe teritoriul Dobrogei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *