Moneda care te poate îmbogăți. Primești pe loc 100.000 de euro dacă o ai acasă

Scris de: Dana Cazacu

26 Aug. 2022

Moneda care te poate îmbogăți. Primești pe loc 100.000 de euro dacă o ai acasă

Mulți dintre colecționari caută o monedă rară, iar cei care o dețin pot obține pe ea chiar și 100.000 de euro. Mai exact, este vorba despre o monedă de 2 euro. Aceasta a fost bătută greșit în 2002, iar banii pe care îi poți lua pe ea te pot îmbogăți peste noapte. Haideți să aflăm, mai exact, despre ce monedă este vorba.

Moneda care te poate îmbogăți. Dacă o ai acasă ai putea primi pe loc 100.000 de euro

În 2002, când mai multe țări din Europa au trecut la Euro, guvernul elen a dat comandă către mai multe monetării din UE. Una dintre acestea a fost în Finlanda, iar aici s-au bătut greșit mai multe monede.

Conforma site-urilor de specialitate, moneda de 2 euro despre care vorbim costă 90.000 de euro, însă prețul ar putea ajunge lejer chiar și la 100.000 de euro. Ce caracteristici are moneda respectivă, vă spunem noi în continuare.

„Față: pe cifra 2 jos, pe corpul taurului, 2 erori: lângă corn, dreapta, eroare ca un fel de ureche; piciorul taurului este lăsat mult deasupra literei E;

Verso: deasupra pe litera R; pe muchie, inscripția: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTIA este invers față de o monedă normală de 2 euro”, se arată într-un anunț, potrivit Cancan.

De ce este atât de scumpă această monedă

După cum spuneam, în urmă cu 20 de ani, după ce a apărut moneda unică europeană, autoritățile din Grecia au dat comandă de monede către mai multe monetării din diferite state europene. La monetăria din Finlanda, unele dintre aceste monede au fost bătute greșit.

De ce se vinde cu atât de mulți bani? Ei bine, răspunsul este cu totul și cu totul neașteptat. Deși monedele de 2 euro grecești au fost bătute greșit, o parte din ele au continuat să fie folosite. Cu toate acestea, cazurile sunt extrem de rare, așa că mulți dintre colecționarii de monede le vânează.

Moneda care te poate îmbogăți
Moneda care te poate îmbogăți. Primești pe loc 100.000 de euro dacă o ai

Moneda românească care valorează 100.000 de euro

Există și monede autohtone care valorează foarte mulți bani. În această situație se află și polul lui Carol I. Moneda de 20 de lei a fost emisă în 1868 și este din aur. Acum, acest ban valorează aproximativ 100.000 de euro.

La acea vreme, aproximativ 200 de exemplare au fost bătute. Istoria monedei este foarte interesantă, mai ales că polul lui Carol I nu a fost pus efectiv în circulație. Conform Academiei Române, această monedă a fost prima emisiune monetară a statului român modern.

După cum susțin specialiștii, la vremea când a fost bătută, statutul de suzeranitate pe care Poarta Otomană îl exercita asupra țării noastre nu permitea moneda proprie, mai ales una făcută din aur. Ei bine, polul lui Carol I ar fi făcut parte din planul regelui de sfidare a Imperiului Otoman. Toate cele aproximativ 200 de monede au fost trimise spre topitoriile turcești, așa că puține dintre ele mai există astăzi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.4 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *