Averea lui Mihai Șora, adevăratul motiv al scandalului dintre soția și fiul filosofului? Ce moștenire ar fi lăsat în urma sa

Cui i-ar reveni, de fapt, averea lui Mihai Șora
Averea lui Mihai Șora, adevăratul motiv al scandalului dintre soția și fiul filosofului? Ce moștenire ar fi lăsat în urma sa

Mihai Șora s-a stins din viață pe 25 februarie, la vârsta de 106 ani. Moartea fostului filosof a dat naștere unui război în familie. Fiul lui Mihai Șora, Tom, o acuză pe soția acestuia că nu i-a permis să păstreze legătura cu tată lui și spune că a aflat de decesul acestuia „întâmplător”.

De cealaltă parte, Luiza Palanciuc, soția lui Mihai Șora, se apără și spune că Tom Șora „minte” când face astfel de afirmații. În realitate, adevăratul motiv al disputei dintre cei doi ar fi averea fostului filosof.

Averea lui Mihai Șora, adevăratul motiv al scandalului dintre soția și fiul filosofului

La sfâșitul slujbei de înmormântare a lui Mihai Șora, oficiată marți, 28 februarie, la Biserica Albă, a avut loc un moment tensionat. Fiul filosofului a luat cuvântul și a împărtășit celor prezenți nemulțumirile pe care le are față de soția tatălui său.

Tom Șora, care locuiește în Germania, a mărturisit că nu a fost înștiințat de moartea părintelui său și că a aflat că tatăl său s-a stins din viața de la o cunoștință a surorii sale. Mai mult, bărbatul a îndreptat acuzații către Luiza Palanciuc-Șora, transmițând că relația sa cu tatăl lui a fost „sistematic împiedicată” în ultimul deceniu și că nu a putut lua legătura cu el nici măcar telefonic.

„Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător. O cunoştinţă a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu, Sora mea, seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru. Deci, nu am fost înştiinţat că a murit. Relaţia noastră, a familiei noastre cu tatăl nostru, a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin email, eram cenzurat. Acum trei ani am venit neanunţat, spontan, la demonstraţiile din Piaţa Victoriei. Şi în Piaţă am vorbit cu tatăl meu şi, printr-o minune am reuşit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă, şi a fost cred că destul de bine. Am sperat că relaţia se va normaliza”, a afirmat acesta.

Luiza Șora, soția fostului filosof, mai mică cu 56 decât el, a ținut să răspundă acuzațiilor ce i se aduc și afirmă că fiul fostului filosof minte când spune că nu a fost lăsat să comunice cu tatăl lui.

„Tom Şora a minţit spunând că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu tatăl lui. Tom Şora, ca şi sora lui, Sanda Şora, nu i-au telefonat, pur şi simplu, lui Mihai Şora ani la rând – nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani”, a scris pe Facebook Luiza-Palanciuc Şora, soţia filosofului, după acuzaţiile fiului Tom, la slujba de înmormântare, prin care a susţinut că a fost „împiedicat” să ia legătura cu acesta şi că a aflat „întâmplător” de moartea filosofului.

Mai mult, Luiza Șora afirmă că aceste lucruri pot fi verificate consultând istoricul apelurilor de pe numerele de telefon unde putea fi găsit Mihai Șora.

Averea lui Mihai Șora, adevăratul motiv al scandalului dintre soția și fiul filosofului
Averea lui Mihai Șora, adevăratul motiv al scandalului dintre soția și fiul filosofului

„Toate bunurile și drepturile de autor aparțin Luizei. Mihai Șora i le-a lăsat”

Totuși, se pare că adevăratul motiv al războiului dintre cei doi este, de fapt, averea lui Mihai Șora care se ridică la aproximativ un milion de euro. Aceasta ar urma să îi revină în totalitate Luizei Șora, lucru de neconceput pentru fiul filosofului. El va încerca să obțină o parte din avere în instanță.

„Toate bunurile și drepturile de autor aparțin Luizei. Mihai Șora i le-a lăsat. Tom nu este de acord, bineînțeles, și consideră că mijloacele prin care soția filosofului a obținut acea semnătură nu sunt cele mai ortodoxe. El are de gând să își caute dreptatea în instanță și să demonstreze că tatăl său a fost constrâns să semneze acele documente. Tom dorește colecția de cărți a tatălui său, jurnalele personale, câteva tablouri și lucruri personale ale părinților. Până acum nu a avut acces la ele, ori la apartamentul tatălui său. Nici măcar nu știe unde și-a dat acesta ultima suflare”, scrie cancan.ro, citând o sursă apropiată lui Tom Șora.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
6.8 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *