Băiețel de 3 ani, în spital în stare gravă după ce a mâncat ou de ciocolată contaminat cu Salmonella

Ouăle de ciocolată Kinder contaminate cu Salmonella continuă să facă victime. Un băiețel de trei ani a fost la un pas de moarte după ce a mâncat ciocolată din acest sortiment.
Băiețel de 3 ani, în spital în stare gravă după ce a mâncat ou de ciocolată contaminat cu Salmonella

Billy Way, un băiețel de trei ani din Barry, Țara Galilor, a ajuns în spital în stare gravă după ce a mâncat ou de ciocolată Kinder Surprise. Mama celor doi copii, Kasey Cooke, a spus că medicii se temeau că băiatul ei ar putea intra în comă din cauza nivelului extrem de scăzut al zahărului din sânge.

Această nouă îmbolnăvire vine după ce produsele Kinder, inclusiv ouăle Kinder Surprise, produse la o fabrică din Belgia, au fost retrase de la comercializare din cauza unui focar de Salmonella.

Fabrica de ciocolată a fost forțată să se închidă după ce anchetatorii au înregistrat peste 100 de cazuri de infecție cu Salmonella, inclusiv 63 în Marea Britanie.

În spital în stare gravă după ce a mâncat ou de ciocolată

Kasey, 26 de ani, a declarat pentru The Mirror: „Lui Billy îi plac ouăle Kinder Surprise, mănâncă cel puțin unu pe săptămână. Fratele lui mai mare a primit un pachet cu trei (ouă Kinder) de ziua lui și, pentru că nu este un fan al ciocolatei, i-am dat unul lui Billy. Era încântat să mănânce ciocolata și să găsească jucăria înăuntru. Dar câteva zile mai târziu a început să fie foarte bolnav. Nu putea nici să se țină pe picioare”, spune mama lui.

Femeia a mai relatat că micuțul a fost aproape de comă, din cauza nivelului foarte scăzut al glicemiei. Medicul de familie a trimis-o direct la spital. „A fost groaznic. Nu a meritat pentru un ou.”

Femeia mai spune că băiețelul ei a fost internat la Spitalul de copii Noah’s Ark din Cardiff, Țara Galilor. Copilul a fost ținut sub tratament cu perfuzii timp de patru zile. „Când i-am trimis familiei mele o poză cu el în spital, răspunsul lor a fost că părea mort”, a mai spus ea.

„Părea pe moarte, gura uscată, fața palidă și ochii negri și scufundați. N-a stat în picioare o săptămână. Era atât de lipsit de viață. S-au luptat câteva zile pentru a-i menține nivelul de zahăr din sânge ridicat, în timp ce continua să scadă. Am fost împietrită”, a mai povestit mama lui despre experiența traumatizantă prin care a trecut.

A cerut despăgubiri

Ea mai spune acum că nu-și va mai lăsa copiii să se apropie vreodată de vreun produs Kinder.

Inițial, nu și-a dat seama că oul Kinder ar putea fi cauza îmbolnăvirii fiului ei. Abia când prietenii i-au spus despre anunțul autorităților cu privire la riscul de infecție cu Salmonella, și-a dat seama că simptomele lui se potriveau cu cele descrise în avertismentul medicilor. „Medicii au făcut probe de scaun și au găsit bacterii Salmonella. Cred că este o neglijență faptul că Salmonella a ajuns în aceste ouă de ciocolată. Mai ales când principalul consumator al produsului sunt copiii”.

Oficialii europeni din domeniul sănătății cred că procesarea zerului din lapte la fabrica din Belgia ar fi putut fi o posibilă cauză a contaminării. „Chiar și eu verific laptele înainte de a-l pune în cafea sau pe cereale. De ce nu îl verifică înainte de a-l pune în ciocolată?”

Femeia a trimis acum un mail fabricii de ciocolată Ferrero, care deține Kinder și cere despăgubiri pentru fiul ei. Ea nu a primit încă un răspuns.

„Simt că fiul meu ar trebui compensat. A petrecut aproape o săptămână în spital și a slăbit, deoarece nu a mâncat nimic timp de șapte zile”, a mai spus ea. „Când cere ciocolată acum, el întreabă dacă o să-l doară burtica”, scrie mirror.co.uk.

Ciocolată retrasă de la vânzare

Băiețelul a fost externat din spital și acum se reface. Mama lui se teme că impactul bolii ar putea fi pe termen mai lung.

Întreaga producție de Kinder Surprise 20g, Kinder Surprise 20g x 3 multipack, Kinder Mini ouă 75g, Kinder Egg Hunt Kit 150g, Kinder Surprise 100g și Kinder Schokobons (toate mărimile de pachete) care au fost toate fabricate în Arlon, Belgia a fost retrase se la comercializare.

După ce au făcut verificări amănunțite, ei cred că problema ar fi fost un filtru de la ieșirea a două rezervoare de materii prime.

„Problema este în prezent investigată împreună cu autoritățile pentru siguranța alimentară. Regretăm profund această problemă și continuăm să lucrăm îndeaproape cu autoritățile pentru siguranța alimentară pentru a sprijini investigațiile acestora”, a arătat un reprezentant al producătorului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *