Avertismentul medicilor din Marea Britanie. 70 de copii, în spital infectați cu Salmonella după ce au mâncat ouă de ciocolată

Peste 70 de copii infectați cu Salmonella au ajuns la spital. Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru ca aceste produse să nu mai fie consumate.
Avertismentul medicilor din Marea Britanie. 70 de copii, în spital infectați cu Salmonella după ce au mâncat ouă de ciocolată

Agențiile de siguranță alimentară îi avertizează pe britanici cu privire la consumul produselor de ciocolată Kinder, după ce 70 de copii au ajuns la spital infectați cu Salmonella.

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA), Food Standards Scotland (FSS) și Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) reamintesc tuturor că o gamă de produse ale mărcii, precum și cele ale Schoko-Bon, nu trebuie consumate.

70 de copii, în spital infectați cu Salmonella

Până pe 15 aprilie, nu mai puțin de 70 de copii erau internați la spital, infectați cu Salmonella. Majoritatea sunt copii sub cinci ani.

Toate produsele dăunătoare au fost retrase de una dintre fabricile companiei Ferrero, din Arlon, Belgia. Agențiile continuă să investigheze ce s-a întâmplat, de unde a apărut această infecție.

Emily Miles, directorul executiv al FSA, a declarat: „Îndemnăm cu tărie consumatorii să urmeze sfaturile din cea mai recentă notificare de retragere (a produselor, n.r.) și să verifice orice produse Kinder pe care le-ar fi cumpărat deja în lista detaliată în avizul, deoarece pot prezenta un risc pentru sănătate”, a precizat ea.

„Dacă au vreun produs din această listă, nu ar trebui să le mănânce și ar trebui să le arunce imediat”, a mai spus directorul executiv al FSA.

Ciocolata contaminată, posibil cadou de Paște

Dame Jenny Harries, directorul executiv al UKHSA, a adăugat că astfel de produse e posibil să fi fost cumpărate pentru cadouri de Paște. „Infecția cu Salmonella poate fi severă și mulți copii afectați de acest focar s-au simțit foarte rău și au fost internați în spital, așa că oricine dă produse de ciocolată prietenilor sau familiei ar trebui să aibă grijă deosebită pentru a se asigura că cadourile lor de Paște nu sunt printre acele produse rechemate”, a spus ea.

Ea a mulțumit părinților care au cooperat și au spus ce au mâncat copiii lor înainte de a se îmbolnăvi.

„Acest lucru ne-a permis să identificăm rapid o posibilă sursă de infecție și a ajutat investigațiile lanțului alimentar atât în ​​această țară, cât și în Europa”, a continuat Dame Jenny. „Înțelegem că aceasta a fost o perioadă îngrijorătoare pentru aceste familii, iar răspunsurile lor au ajutat la prevenirea ca mai mulți copii și adulți vulnerabili să fie afectați.”

Simptomele infecției cu Salmonella

Simptomele tipice ale infecției includ diaree, crampe stomacale și uneori vărsături și febră.

Simptomele de salmoneloză – sau infecția cu salmonella – se rezolvă de obicei în câteva zile. În general durează de la 12 la 72 de ore. Cu toate acestea, simptomele pot fi mai severe, în special la copiii mici. Dar și la femeile însărcinate și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Salmonella se poate răspândi de la o persoană la alta, precum și din alimente, potrivit mirror.co.uk.

Lista completă a produselor retrase de la vânzare:

Kinder Surprise 20g și 3x 20g

Kinder Surpriza 100g

Kinder Egg Hunt

Kinder Mini Ouă

Kinder Schoko-Bons

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *