Bancnotele care dispar din circulație. Trebuie să le arunci repede, magazinele nu le mai primesc

Află ce bacnote dispar din circulație
Bancnotele care dispar din circulație. Trebuie să le arunci repede, magazinele nu le mai primesc

Europol a efectuat un raport în urma căruia două bancnote dispar din circulație. Astfel, toți cei care le au acasă sunt sfătuiți să scape cât mai repede de ele, fiindcă nu vor mai putea să le utilizeze în niciun magazin. Iată despre ce hârtii este vorba!

Ce bacnote vor dispărea din circulație? Scapă de ele dacă le ai acasă

Obișnuiești să îţi ţii banii la saltea? Ei bine, atunci acest articol este pentru tine. Trebuie să afli că două bancnote aflate acum în circulație nu vor mai putea fi folosite în viitorul apropiat.

Decizia a fost luată de autorități în urma unui raport întocmit de Europol. Conform acestuia, cele două hârtii sunt foarte ușor de falsificat și au început să fie folosite din ce în ce mai des de către infractori. Astfel, ca măsură de prevenție, acestea vor fi scoase din uz.

Bancnotele care dispar din circulatie
Asa arata bacnotele de 200 si de 500 de euro

Cele două bacnote nu mai sunt tipărite în prezent

Este vorba despre bancnotele de 200 de euro și 500 de euro. Cele două hârtii deja nu mai sunt tipărite şi în curând vor dispărea de pe piață. Prin urmare, dacă ai aceste două bacnote acasă, trebuie neapărat să scapi de ele.

Cum? Simplu! Poți să le schimbi la Băncile Centrale ale Eurosistemului. Trebuie doar să te deplasezi la o instituție bancară sau la un intermediar financiar și să soliciți operațiunea de schimb a bancnotei.

De precizat că hârtia de 500 de euro reprezintă 30 la sută din toate monedele în circulație și nu mai este tipărită încă din data de 1 ianuarie 2019.

Citește și Moneda din România care valorează acum 100.000 de euro. Te îmbogătești dacă ai păstrat-o!

”Ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care este utilizată”

În luna mai a anului 2016, Consiliul guvernatorilor BCE a decis că bancnota nu va mai face parte din seria ”Europa”, numită astfel după personajul mitologic care a dat numele continentului și care în mitologia greacă era fiica lui Agenor și Telephassa.

”Faptul că bancnota de 500 de euro nu este folosită în mod obișnuit ca instrument de plată, dar reprezintă totuși o treime din valoarea tuturor bancnotelor aflate în circulație, ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care este utilizată.

Prin urmare, autoritățile de aplicare a legii au decis să elimine utilizarea bancnotelor cu valori mari, foarte solicitate de infractorii implicați în transportul fizic de numerar, deoarece acestea sunt de mare valoare și de volum mic”, arată un comunicat al Comisiei către Parlamentul European și Consiliul din 2 februarie 2016.

Citește și Moneda de 5 bani care se vinde cu 22.000 de euro. Te îmbogătești de pe urma ei, caut-o repede prin sertarele bunicilor!

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *