Moneda de 5 bani care se vinde cu 22.000 de euro. Te îmbogătești de pe urma ei, caut-o repede prin sertarele bunicilor

Ce trebuie să știi despre această monedă
Moneda de 5 bani care se vinde cu 22.000 de euro. Te îmbogătești de pe urma ei, caut-o repede prin sertarele bunicilor

Există în România foarte mulți colecționari amatori de bancnote și monede rare. Pe site-urile de vânzări au apărut mai multe monede de vânzare, unele mai vechi, altele mai noi. Majoritatea dintre ele se vând cu sume foarte mari. Cea mai recentă monedă urcată pe un site de vânzări costă 20 000 de euro.

Detalii despre moneda de cinci bani care se vinde cu 20 000 de euro

Cea mai recentă monedă scoasă la vânzare pe internet este de 5 bani, datată din anii 1905 și 1906. Colecționarul care a decis să vândă cere suma de 20 000 de euro, ca preț de pornire la licitație. Așadar, dacă o ai și tu, ai multe șanse să te îmbogățești!

Mai există și o monedă de colecție, de 100 de lei, din anul 1936, care se vinde pe internet cu 114 900 de euro. Un alt colecționar a scos la vânzare o monedă de un ban, din 1868, cu prețul de 9900 de euro.

Vezi și – Moneda anilor 2000 care te face om bogat pe loc. Se vinde cu 45000 de euro, caut-o urgent în pușculiță

Moneda cu chipul Regelui Carol I, de 5 bani, se vinde cu peste 20 000 de euro

Pe unde site de vânzări, moneda de 5 bani, cu chipul Regelui Carol I, se vinde cu 22 000 de euro. Este vorba despre moneda de 5 bani, veche de două secole, încă de pe vremea Regelui Carol I. Între anii 1882 și 1885 Banca Națională emitea mai multe monede care aveai efigia regalității pe una din fațete, iar pe cealaltă era chipul Regelui Carol.

Cum poți să vinzi sau să cumperi monede vechi

Dacă ai deja o colecție de monede vechi și vrei să vinzi, iată unde sunt locurile potrivite pentru a face asta:

  1. CoinsForSale.com Doar 5% pentru a vinde. Fără taxă de listare.
  2. Heritage Auctions 10% comision. Program de consignație.
  3. eBay 12,35% + comision de 0,030 $, plus taxe de listare. Audiență largă.
  4. Apmex Bine cunoscut. Dar nu va plăti decât după ce le trimiți monedele.
  5. Modern Coin Mart nu plătește decât după ce le trimiți monedele.

Una dintre cele mai scumpe monede este, în prezent, polul lui Carol I, moneda de 20 de lei din aur. Istoria sa este extrem de interesantă, mai ales că nu a fost pusă niciodată în circulație.

”Și din acest motiv, valoarea sa simbolică este una extraordinară. Mai mult decât atât, raritatea sa este excepțională, un număr foarte mic de exemplare aflându-se în colecția Băncii Naționale a României, în muzeul acesteia, a Bibliotecii Academiei Române prin Cabinetul său numismatic, respectiv în colecția Muzeului Național de Istorie a României, totalul neatingând zece exemplare. Ca urmare, valoarea de piață a acestei remarcabile piese este de circa 100.000 euro”, explică Emanuel Petac, șeful Cabinetului de Numismatică al Bibliotecii Academiei Române.

Vezi și – Apare o nouă monedă în România. Va fi pusă în circulație pe 10 iulie și este valoroasă. Toți românii vor dori să o aibă

Urmăriți EGO.ro și pe
Elvira Deatcu dezvăluie secretul Andreei Esca
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *