Bani în plus la salariul de profesoară pentru Carmen Iohannis. Câți bani încasează acum Prima Doamnă, suma e semnificativă

Este profesoară de engleză și dirigintă

Scris de: Daoud Andra

27 Jan. 2024

Carmen Iohannis a rămas întotdeauna dedicată meseriei de profesoară, chiar și după ce a devenit Prima Doamnă a României. Soția președintelui nu și-a abandonat postul de cadru didactic de la Sibiu, chiar dacă, de aproape 10 ani, Klaus Iohannis își desfășoară activitatea mai mult la București. Ce salariu încasează în prezent soția șefului statului, pentru activitatea de la catedră.

Salariul pe care îl are Carmen Iohannis ca profesoară

De aproape 10 ani, Klaus Iohannis își împarte timpul între București și Sibiu, acolo unde locuiește soția lui. Prima Doamnă nu s-a mutat în Capitală și a preferat să rămână alături de elevii ei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu, unde predă de câteva decenii.

Prima Doamnă este profesoară de limba engleză și este și dirigintă la liceul menționat. Cu o experiență de peste 30 de ani în învățământ, Carmen Iohannis se pare că are un salariu destul de mare. În urma majorărilor veniturilor profesorilor, soția președintelui ar încasa lunar în jur de 8.000 de lei, potrivit informațiilor din presă.

Citește și: Gestul superb făcut de Carmen Iohannis la început de an. Românii s-au sesizat imediat, ce reacții a primit Prima Doamnă

Salariul Primei Doamne ar fi de 7.226 de lei pe lună, la care se adaugă sporuri de 10%, pentru faptul că este și dirigintă. Astfel, Carmen Iohannis ajunge la 8.000 de lei pe lună, salariu net.

Carmen Iohannis, alături de elevii ei

Cum a început povestea de iubire dintre Klaus și Carmen Iohannis

Președintele și soția sa sunt împreună de mai bine de 40 de ani, mai exact din perioada facultății. Klaus Iohannis și Carmen se cunosc din liceu, însă au început să formeze un cuplu când s-au reîntâlnit, în studenție. Au format un cuplu timp de 7 ani înainte să se căsătorească și nu au avut niciodată copii. Șeful statului a povestit cum a început povestea de dragoste dintre el și soția lui, în urmă cu câțiva ani, în cartea ”Pas cu pas”.

Citește și: De ce Carmen Iohannis și Andreea Esca au aceleași tunsori de ani de zile. Motivul pentru care nu fac o schimbare de look

”A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani și ne-am căsătorit pe la 29 de ani. Și pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti, ci de a menține dragostea vie pentru mult timp”, mărturisea șeful statului.

”Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor.”, spunea președintele, cu privire la faptul că el și soția sa nu au moștenitori.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Adrian Nartea a renuntat la contractul cu PRO TV pentru Asia Express
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *