Bărbatul care îi știa toate secretele Reginei. I-a fost confident vreme de 44 de ani

Este o prezență greu de trecut cu vederea, având în vedere faptul că are o înălțime de peste 1,90m.
Bărbatul care îi știa toate secretele Reginei. I-a fost confident vreme de 44 de ani

Este vizibil în mulțime datorită faptului că are o înălțime de aproape doi metri. Dar nu înălțimea îl face cunoscut, ci faptul că a fost cel mai loial, devotat și mai longeviv servitor al Reginei Elisabeta. Paul Whybrew, care a fost cu Regina în ultimele momente din viața ei, a fost imaginea unei personalități de fier. A fost bărbatul care îi știa toate secretele Reginei.

Cel mai devotat servitor al Reginei

A fost unul dintre cei trei membri de gen masculin ai personalului de la curte, invitați să se alăture cortegiului. Cei care au analizat imaginile spun că faptul că a fost plasat în mijlocul mulțimii a subliniat nu doar vechimea sa, ci și poziția sa unică în viața reginei.

A fost persoana fără de care, pur și simplu, nu se putea descurca. Regina se putea lipsi de oricine altcineva, în afară de bărbatul căruia îi spunea afectuos „Tall Paul”, adică Paul cel Înalt.

Povestea bărbatului care îi știa toate secretele Reginei

Deosebit este la el faptul că niciodată nu a fost implicat în crizele care au avut loc la curte, sau micile scandaluri între personal și curteni. El spunea mereu că are doar prieteni și niciun dușman în familia regală, pe care a slujit-o de la vârsta de 19 ani. Iar pentru un angajat la curte, aceasta este  realizare remarcabilă.

Paul era cel care avea să-i înmâneze Reginei telefonul pentru acele apeluri tulburătoare de la Prințul Harry, care suna din California. Tot Paul a fost cel care a setat pe Radio Times programele ei preferate. Și tot Paul a fost cel care, odată ce a încetat să mai bea, i-a înlocuit reginei ginul și Dubonnet cu sucul de mere, notează dailymail.co.uk.

Paul Whybrew
Paul Whybrew

Paul, care era fiul unui director de bancă, a servit-o pe regină timp de 44 de ani și. Se pare că nu doar regina a stabilit un record – ca monarh – fiind cea mai îndelungată domnie.

De asemenea, Paul a stabilit un record pentru un angajat în sljuba reginei. În urmă cu un an, el a devenit cel mai longeviv membru al personalului Reginei de la Palatul Buckingham, favorizat cu Ordinul și Medalia Regală Victoriană – argint și aur – și decorat pentru serviciul său lung și credincios.

De asemenea, el are propriile sale camere mobilate confortabil, pentru care ea a plătit personal costurile de renovare.

S-a mutat alături de regină

Când Regina a împlinit 80 de ani, în 2006, a decis să petreacă mai mult timp la Castelul Windsor. Atunci, ea i-a cerut și lui să se mute. A renunțat la apartamentul său modest de deasupra vechilor grajduri de la Palatul Kensington pentru o casă lângă Albert Lodge, în Windsor Great Park. „Regina i-a spus să o decoreze după gustul lui și să-i trimită nota de plată. Ea a spus că vrea să fie confortabil”, spune un prieten.

Mutarea a fost un moment esențial în viața sa de serviciu regal. A fost singura dată când a avut îndoieli cu privire la activitatea și dăruirea în slujba reginei. Desigur că decizia a fost favorabilă și a rămas.

Whybrew, care va împlini 64 de ani anul viitor, și-a dedicat toată viața profesională monarhului. Spre deosebire de mulți alți servitori care se mută între gospodării, Paul a rămas statornic alături de Regina.

A fost acolo în toate momentele importante

El a ajuns la curte imediat după Jubileul de Argint, a fost acolo pentru Jubileul de Aur din 2002, Jubileul de Diamant când Regina a tremurat pe Tamisa îmbibată de ploaie în 2012 și, în urmă cu doar câteva luni, Jubileul de platină de anul acesta. A fost acolo în unele dintre cele mai întunecate momente ale domniei ei, anii cu probleme conjugale a copiilor ei, dar și în unele dintre cele mai înălțătoare momente.

Și, desigur, Paul a fost cel care a fost fotografiat însoțindu-l pe starul James Bond – Daniel Craig, ca parte a parodiei magice care a deschis Jocurile Olimpice de la Londra.

El a jucat, de asemenea, un rol cheie într-unul dintre cele mai notorii incidente când un intrus a pătruns în palat și a ajuns în dormitorul Reginei care dormea, în 1982. Când s-a dat alarma, Whybrew a fost cel care a condus infractorul în cămara majordomului, i-a turnat un pahar de whisky, apoi l-a reținut până la sosirea poliției. La urma urmei, este bărbatul care îi știa toate secretele Reginei.

Totuși, toți acești ani de serviciu nu au fost fără sacrificii. A rămas burlac, doar „căsătorit”, spun prietenii, la datoria lui. Dar, în schimb, a ocupat unul dintre cele mai interesante locuri din istoria modernă a Marii Britanii.

A fost cel mai de încredere

Primul său post a fost ca lacheu junior, dar el a fost repede observat de Regină. Promovarea urma să fie sursa poreclei sale. A lucrat alături de un alt favorit regal, Paul Burrell, care mai târziu a devenit majordomul Prințesei Diana. Pentru a face diferența între cei doi bărbați, regina i-a botezat pe Burrell „Small Paul” și Whybrew „Tall Paul”.

De-a lungul anilor, personalul a venit și a plecat, dar în casa reginei Whybrew era o prezență constantă. Poziția sa și încrederea pe care i-a arătat-o ​​regina i-au câștigat o altă poreclă – „Păstrătorul secretelor reginei”. Asta l face să fie bărbatul care îi știa toate secretele Reginei. Foarte puțini se îndoiesc că le va divulga  vreodată.

9.4 37 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.