Bijuteriile din aur, un pericol pentru sănătate. Ce organe pot afecta

Specialiștii au descoperit ce se întâmplă în corpul oamenilor care poartă bijuterii din aur reparate
Bijuteriile din aur, un pericol pentru sănătate. Ce organe pot afecta

Comisa Europeană a transmis un avertisment cu privire la bijuteriile din aur. Persoanele care au astfel de obiecte mai vechi și care au fost duse la reparat între timp ar trebui să fie evitate în a mai fi purtate.

Bijuteriile din aur, un pericol pentru sănătate

Acest tip de bijuterii poate provoca probleme de sănătate dacă atunci când a fost reparat a fost folosit cadmiu, un element chimic de metal, alb-strălucitor, asemănător cu zincul și mercurul.

„Cadmiul are caracteristicile de a coborî semnificativ punctul de topire a aliajului. La topirea aliajului de lipitură ar putea să se formeze oxizii de cadmiu. Acestea ar putea să se depună în diferite organe”, a explicat Heinz Karl, maistru bijutier.

Bijuteriile lipite cu cadmiu, contraindicate pentru femeile însărcinate

Potrivit realitatea.net, cadmiul folosit la lipirea bijuteriilor din aur poate afecta rinichii, plămânii sau ficatul. Bijuteriile care au suferit asemenea reparații sunt contraindicate, mai ales femeilor însărcinate.

„Accelerează instalarea bolilor degenerative, hepatita cronica, el afectează mai ales ficatul, plămânul si rinichii. Este un oncogen, produce boala canceroasă și nu în ultimul timp poate să producă malformații”, a declarat dr. Mihai Ungureanu, specialist boli interne.

Acest tip de bijuterii a fost scoase de pe piață în urmă cu câțiva ani, atunci când s-a descoperit cât de nociv este cadmiul. De asemenea, nu doar bijuteriile au fost scoase de pe piață, ci a fost și interzisă folosirea cadmiului în bijuterii și aliaje de lipit sub formă, deoarece este o substanță cancerigenă și toxică.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7.7 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *