Biu Marquetti, o solistă curajoasă: „Am făcut armata în Cuba, știu să trag cu arma. La nevoie, apăr și România!”. EXCLUSIV

Artista locuiește de 16 ani în București, însă doar recent a primit cetățenia română și este dispusă să-și riște viața pentru noua ei patrie
Biu Marquetti, o solistă curajoasă: „Am făcut armata în Cuba, știu să trag cu arma. La nevoie, apăr și România!”. EXCLUSIV

Solista Biu Marquetti, născută în Cuba, și stabilită de 16 ani în București, a obținut recent cetățenia română. Biu ne-a declarat, în exclusivitate pentru Ego.ro, că, în caz de război, este dispusă să lupte și pentru pământul românesc, pe care îl iubește nespus:

„Am făcut Armata în Cuba. La nevoie, apăr și România, este și țara mea!”.

Biu Marquetti a făcut Armata în Cuba: „Știu să trag cu arma!”

Biu a făcut Armata în Cuba, dovedindu-se a fi o femeie curajoasă, gata oricând să-și apere atât țara natală, cât și țara de adopție, România:

„Desigur, nu m-a obligat nimeni să fac Armata, regulile acestea nu sunt obligatorii pentru femei, ci pentru bărbați. Pur și simplu, eu am ales să fac Liceul și apoi Facultatea de Drept (care se făceau în cadrul militar). Toți profesorii mă îndreptau către muzică, văzând talentul dat de Dumnezeu, dar eu tot Armată am făcut. Am crescut cu Revoluția. În „Epoca Comunismului”, cubanezii trăiau chiar bine, nu le lipsea nimic.

Problemele au început când a căzut blocul comunist și nu am mai primit ajutor din partea nimănui. Instrucția constă cam 70% din ceea se vezi în filme (disciplină, respect, rigoare, antrenament militar, etc). Deci, eram gata să îmi dau viața pentru țara mea, dacă era necesar”, ne-a declarat Biu.

Biu Marquetti s-a înrolat în armată de bunăvoie
Biu Marquetti s-a înrolat în armată de bunăvoie

„O femeie trebuie să știe să și gătească, dar și să tragă cu pușca, să-și apere pământul!”

Românii se tem de extinderea războiului din Ucraina, privesc cu emoție spre graniță, însă Biu se dovedește a fi o femeie puternică. La nevoie, ar apăra cu patriotism și pământul nostru:

„Ar fi trebuit să facă și femeile Armata. Ar fi normal să-și apere pământul atât femeile, cât și bărbații, eu sunt mai patriotă, așa. Când m-am înrolat în Armată, în Cuba, nu m-a obligat nimeni. O femeie trebuie să știe să și gătească, dar și să tragă cu pușca. Acum, nu poți obliga pe nimeni, așa gândesc eu. Fiind și cetățean român, de o lună, căci am luat cetățenia, aș pune mâna pe armă, la nevoie. Cuba și România sunt țările mele dragi, le-aș apăra, la greu!”.

Biu Marquetti a angajat bucătari cubanezi, la localul ei din București: „Sunt profesioniști!”

Biu și-a inaugurat recent localul din București, cu specific cubanez. Mai mult, și-a adus prieteni din țara natală, pentru o viață mai bună, la București și un salariu decent:

„Tot personalul este din Cuba. Sunt cinci angajați, cu toții oameni cu pregătire, pe care mă pot baza, sunt bucătari profesioniști. O să cânt și eu, în weekend, acolo, muzică live, de joi până duminică. O cafea costă 9 lei, avem 80 de locuri la masă, dar și pe terasă. Avem multe bunătăți, dar nu și ciorbă”, ne-a mai declarat Biu, care a intrat în afaceri pentru a-și rotunji veniturile din muzică.

A devenit bunică la 47 de ani. „Am plâns mult când s-a născut nepoata mea!”

Biu Marquetti alături de fiica și de nepoata ei
Biu Marquetti alături de fiica și de nepoata ei

Biu este foarte fericită că are o nepoțică frumoasă-foc, de dragul căreia a fost în Cuba, ca să asiste la nașterea ei: „

Am plâns mai mult când s-a născut nepoata mea, decât fiica. În Cuba se spune că îți iubești mai mult nepoții, decât copiii, acum realizez cât este de adevărat. Micuța nu aduce cu mine, din punct de vedere fizic, dar, așa, la cât e deșteaptă, sigur seamănă cu mine!”, ni s-a mai confesat Biu Marguetti, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *