Blond cenușiu. 7 lucruri pe care e bine să le cunoști înainte să-ți vopsești părul așa

Ce trebuie să știi înainte să îți vopsești părul blond cenușiu.
Blond cenușiu. 7 lucruri pe care e bine să le cunoști înainte să-ți vopsești părul așa

Blond cenușiu, o culoare care arată uimitor, dar poate fi o culoare dificilă de obținut și de păstrat. Te gândești la o schimbare de look în această vară? Blondul cenușiu este o alegere grozavă care arată fantastic pe orice nuanță a pielii. Esența obținerii unui gri minunat este obținerea corectă a bazei.  Acesta este doar unul dintre secretele unui look nou, desăvârșit.

Specialiștii spun însă, că trebuie luați în calcul mai mulți factori, astfel încât rezultatul să fie cel scontat. Dacă îți place ideea de transformare cu această nuanță specială, iată ce ar trebui să iei în considerare.

Blond cenușiu – Ce trebuie să știi înainte să-ți vopsești părul așa

1. Gândește-te foarte bine și ia în calcul evenimentele planificate

O schimbare radicală de look este o decizie care nu ar trebui luată impulsiv. A avea un păr gri strălucitor este o transformare serioasă. Oricât de mult ți-ai dori această nuanță, vei avea nevoie de ceva timp pentru a te obișnui, mai ales dacă este prima dată când vrei să încerci această culoare. Poate vei avea nevoie de câteva zile de acomodare până o să-ți placă noua înfățișare cu adevărat. De aceea, înainte să treci la fapte, consultă și calendarul personal. Dacă ai anumite evenimente programate, reuniuni sau aniversări, poate iei în calcul să te vopsești după ce participi la acestea.

Blond cenușiu. 7 lucruri pe care e bine să le știi înainte
Părul blond

2. Există multe nuanțe de blond cenușiu

Trebuie să faci o mică cercetare înainte de a te așeza pe scaunul de salon. De la un gri deschis și cremos la un aproape violet sau chiar alb sidefat, există o mulțime de nuanțe cenușii. De aceea, este bine să alegi împreună cu hairstilistul tău nuanța care se potrivește cel mai bine cu pielea ta. Ascultă sfaturile specialistului, deoarece ultimul lucru pe care ți-l dorești este să mergi în speranța unor vârfuri cenușii, apoi să pleci cu o strălucire violet, nepotrivită pielii tale. Poți verifica mai multe nuanțe de blond cremos, mai cald, deoarece tonurile de liliac pot face tenul palid să pară prea rece, mai ales dacă ai pielea deschisă la culoare.

3. Va dura timp

Dacă vrei o nuanță de cenușiu mai deschisă, iar culoarea naturală a părului tău este mai închisă, transformarea va dura mai mult. Pentru a obține o culoare frumoasă și uniformă a părului argintiu, părul trebuie mai întâi deschis până la aproape alb, spun specialiștii în colorare. Iar pentru a deschide părul în siguranță, cel mai bine este să mergi încet și să o faci în etape. Așadar, dacă părul tău este mai închis decât blondul dorit, ar putea fi nevoie de mai multe vizite la salon. Trebuie să treacă și câteva zile între ședințe pentru ca părul să se refacă și pentru a-l deschide până la stadiul corespunzător.

4. Procesul poate fi costisitor

Vopsirea finală poate dura foarte mult, de la 4 până la 6 ore, uneori chiar mai mult. Părul este decolorat și vopsit în etape, mai ales dacă vrei nuanțe balayage, care să facă ușor trecerea de la o nuanță închisă la una deschisă. Fiecare vizită la salonul de coafură va costa, iar prețul final variază în funcție de timpul alocat și de produsele folosite. Așa că înainte să pleci la drum, discută toate aceste aspecte cu hairstilistul tău, pentru a înțelege exact cât va dura și care este bugetul final.

5. Evită albul plat

Cum spuneam, există mai multe nuanțe de blond cenușiu, iar unele pot fi foarte deschise. Chiar dacă cenușiul este o culoare fermecătoare și misterioasă, un ton foarte deschis aproape de alb nu este niciodată măgulitor. Sigur vrei să păstrezi un echilibru cu nuanța naturală a părului, rădăcini mai închise care se transformă treptat în vârfuri mai deschise. Întotdeauna este recomandat să creezi o bază mai întunecată, cu lungimi care se deschid spre vârfuri.

6. Este o culoare greu de întreținut

Griu, ca toate culorile pastelate, are un conținut scăzut de pigment și se spală rapid. Este susceptibil la lumina UV și culoarea poate fi afectată după o zi de stat la soare. Acestea fiind spuse, este o culoare greu de întreținut, mai ales vara. Așteaptă-te să retușezi culoarea la fiecare 2-3 săptămâni. Majoritatea vopselelor pot fi aplicate și procesate în decurs de 30 de minute, aproximativ același efort pe care îl implică utilizarea unei măști de întreținere. Utilizarea șampoanelor albastre sau violet ar putea prelungi timpul dintre retușuri.

7. Spală părul mai rar

Șamponează părul mai rar, iar blondul cenușiu va dura mai mult. Șamponarea părului des este inamicul principal în cazul culorii argintii a părului. De aceea, este recomandat să prelungești timpul dintre spălări. Investește într-un șampon uscat bun pentru a-ți păstra părul proaspăt cât mai mult timp posibil. Când speli părul folosește apa mai rece, deoarece apa fierbinte estompează în timp griul.

Citește și ce culoare trebuie să alegi pentru sprâncene în funcție de nuanța părului. Sfaturile specialiștilor

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.