Boala de care suferea Regina. Un apropiat al Casei Regale scoate la iveală un detaliu tulburător. Nu ar fi bănuit nimeni

Un apropiat al Prințului Philip a făcut dezvăluirea

Scris de: Daoud Andra

26 Nov. 2022

Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie, la vârsta de 92 de ani. La scurt timp au început să circule numeroase zvonuri cu privire la cauza decesului. Există voci care susțin că suverana nu ar fi murit din cauze naturale și că, în ultimul an, s-ar fi luptat cu o afecțiune nemiloasă. Care este boala de care suferea regina, potrivit unui apropiat al fostului ei soț.

Boala de care suferea regina Elisabeta a II-a

Moartea reginei Elisabeta a lăsat în urmă multe regrete, dar și unele semne de întrebare. În ultimul an de viață, suverana era tot mai slăbită, iar aparițiile ei în public, tot mai rare. Elisabeta își anulase câteva dintre îndatoririle regale și, în ultima parte a vieții, se retrăsese la castelul Balmoral din Scoția, acolo unde a și murit.

Utima fotografie cu suverana în viață o înfățișează pe aceasta foarte slăbită, în baston și cu vânătăi pe mână, cel mai probabil din cauza tratamentelor pe care le făcea. Imaginea a fost surprinsă cu puțin timp înainte ca regina să moară, la Balmoral, acolo unde a primit vizita fostului premier al Marii Britanii, Liz Truss.

La două luni și jumătate de la decesul suveranei, un apropiat al Prințului Philip, fostul ei soț, vine cu o teorie controversată privind cauza morții. Gyles Brandreth afirmă, în cartea „Elizabeth: An Intimate Portrait”, care nu este lansată încă, faptul că suverana ar fi suferit de cancer.

„Am auzit că regina are o formă de mielom – cancer de măduvă osoasă – care ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele probleme de mobilitate despre care ni s-a spus adesea în ultimul an. Cel mai frecvent simptom al mielomului este durerea osoasa, mai ales la nivelul pelvisului si spatelui inferior, iar mielomul multiplu este o boală care afectează adesea persoanele în vârstă”, a afirmat Gyles Brandreth, conform Daily Star.

Boala de care suferea Regina
Ultima fotografie cu regina Elisabeta în viață

„Nu există un remediu cunoscut”

Același autor afirmă că nu există tratament care să vindece boala, ci doar să trateze unele simptome și să prelungească durata de viață a pacientului.

„În prezent nu există un remediu cunoscut, dar tratamentul – inclusiv medicamente care ajută la reglarea sistemului imunitar și medicamente care ajută la prevenirea slăbirii oaselor – poate reduce severitatea simptomelor și poate prelungi supraviețuirea pacientului cu luni de zile sau chiar până la doi, trei ani.”, a mai adăugat acesta.

În perioada în care regina a murit, a circulat o teorie cu privire la o altă afecțiune de care suverana ar fi suferit.

„Se pare că există posibile dovezi ale bolii vasculare periferice. Este o tulburare de circulație a sângelui care face ca vasele de sânge din afara inimii și creierului să se îngusteze, să se blocheze sau să aibă spasme. Uneori poate duce la insuficiență cardiacă. Dacă circulația periferică este atât de slabă, organele nu primesc o cantitate suficientă de sânge. Poate fi un semn al insuficienței multiple a organelor.”, a spus Dr. Deb Cohen-Jones, după apariția fotografiilor cu regina și Liz Truss.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
8.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *