Bucătăresele iscusite stropesc cartofii prăjiți în tigaie cu acest ingredient secret. Rezultatul te va cuceri pe loc - Ego.ro

Bucătăresele iscusite stropesc cartofii prăjiți în tigaie cu acest ingredient secret. Rezultatul te va cuceri pe loc

Bucătăresele iscusite stropesc cartofii prăjiți în tigaie cu acest ingredient secret. Rezultatul te va cuceri pe loc

Probabil te-ai întrebat ce se întâmplă atunci când adaugi bere peste cartofii prăjiți? Acest pas trebuie efectuat în timp ce legumele se află încă în tigaie la prăjit. Cu siguranță, vei dori să încerci acest truc, deoarece adaugă un gust și o textură delicioasă cartofilor și schimbă în totalitate aroma acestora.

De ce să stropești cartofii prăjiți cu bere

Majoritatea persoanelor iubesc cartofii, în special cei prăjiți. Cu toate acestea, specialiștii în nutriție ne recomandă să-i consumăm cu moderație și să îi preparăm cu atenție, evitând excesul de ulei sau prăjirea excesivă care poate duce la o culoare prea închisă.

Trucul secret pentru cei mai buni cartofi prăjiți

Cu toate acestea, există momente în care merită să ne răsfățăm cu o delicatesă culinară și să ne bucurăm de o astfel de rețetă. Cartofii preparați cu bere, fie la tigaie, fie la cuptor, reprezintă o opțiune delicioasă pentru o seară relaxată alături de familie sau prieteni, mai ales la sfârșitul săptămânii.

Există numeroase rețete creative pe care le poți încerca, dar puțini sunt cei care au descoperit acest mod de preparare, care cu siguranță adaugă o notă unică și savuroasă cartofilor tăi.

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci cartofi prăjiți în fiecare zi. Efectele nebănuite

Ingrediente:

  • 200 ml de bere,
  • 650 grame de cartofi,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de ulei de măsline,
  • sare și piper.

Cum poți prepara cei mai delicioși cartofi

Ei bine, începem prin a spăla bine cartofii și a-i curăța de coajă, apoi îi vei tăia în bucăți de dimensiuni medii. Pentru a reduce conținutul de amidon și pentru a obține o textură mai crocantă, poți să-i clătești sub un jet de apă rece.

Pune o oală cu apă să clocotească, adăugând puțină sare, și fierbe cartofii timp de aproximativ 5 minute. După ce au fiert, scoate-i din apă și transferă-i într-un bol.

Acum, este momentul ideal să îi ungi cu ulei de măsline și să adaugi puțină sare. Poți să-i prepari la cuptor, preîncălzindu-l la 200 de grade Celsius înainte de a-i introduce, sau să îi prăjești.

Vezi și: Ăsta e secretul celor mai delicioși cartofi prăjiți. Ingredientul știut doar de marii bucătari pentru un gust deosebit

Nu uita să adaugi berea și apoi lasă-i să se gătească încă 10 minute. Această metodă de pregătire a cartofilor prăjiți va aduce o aromă deosebită și îi va face să capete și o nuanță aurie.

De asemenea, poți adăuga și puțin pesmet pentru o textură suplimentară și, la alegere, usturoi sau pătrunjel tocat mărunt. În plus, poți găsi în supermarket-uri amestecuri de condimente speciale pentru cartofii prăjiți sau să optezi pentru mirodeniile care îți plac și le ai deja acasă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andra Gogan, de la viața în cămin la visul american. A mizat totul pentru „Sirenele”: „Am început cu 100.000 de euro și am ajuns la un milion”
8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *