Butonul pe care nu trebuie să îl atingi niciodată într-un avion. Folosește neapărat un șervețel dacă trebuie să îl apeși

Un însoțitor de bord a explicat motivul

Scris de: Daoud Andra

04 Jan. 2023

Butonul pe care nu trebuie să îl atingi niciodată într-un avion. Folosește neapărat un șervețel dacă trebuie să îl apeși

Zborul cu avionul are câteva secrete care îți pot face călătoria mai plăcută și mai ușoară. Unele dintre ele sunt cunoscute doar de către însoțitorii de bord și de cei care activează în domeniul aviației. Care este butonul pe care nu trebuie să îl atingi niciodată într-un avion cu mâna goală, potrivit unui însoțitor de bord.

Butonul pe care nu trebuie să îl atingi niciodată într-un avion

Cei care au zburat măcar o dată cu avionul au remarcat anumite detalii legate de aeronave. Indiferent că zbori la business sau la economy class, sunt câteva lucruri pe care orice pasager ar trebui să le știe. Unul dintre ele are legătură cu igiena. Tommy Cimato, însoțitor de bord, a făcut un filmuleț care a devenit viral pe TikTok, în care explică mai multe reguli pe care trebuie să le pui în aplicare atunci când zbori cu avionul.

Citește și: Când găsești cele mai ieftine bilete de avion. Acesta este de fapt momentul ideal

Una dintre recomandările care le-au atras atenția internauților are legătură cu atingerea unui anumit buton. Tommy recomandă pasagerilor liniilor aeriene să nu tragă niciodată apa la toaletă cu mâna liberă, ci folosind un șervețel. Butonul respectiv este cel mai murdar, având în vedere câți oameni îl folosesc.

„Nu atingeți niciodată butonul de tras apa la toaletă cu mâinile goale. Este insalubru și destul de scârbos, așa că atunci când trageți apa utilizați un șervețel.”, a spus Cimato.

El a mai adăugat că, în timpul unui zbor lung, pasagerii trag apa la toaletă de aproximativ 1.000 de ori.

Butonul pe care nu trebuie să îl atingi niciodată într-un avion
Butonul pe care nu trebuie să îl atingi niciodată într-un avion

De ce să nu porți pantaloni scurți în timpul unui zbor cu avionul

Atunci când vine vorba despre vestimentația pe care o alegem pentru zbor, nu sunt recomandați pantalonii scurți. Indiferent că zburăm către o destinație unde este foarte cald, ar trebui să purtăm pantaloni lungi sau blugi în avion. Motivul are legătură atât cu igiena, cât și cu temperatura din avion.

Citește și: Obiecte interzise în bagajul de mână. Ce nu ai voie să iei cu tine în avion

În timpul zborului, temperatura ambientală este cu câteva grade mai mică decât la decolare, așa că este posibil să îți fie frig dacă ești îmbrăcat în pantaloni scurți. În al doilea rând, spune Tommy Cimato, nu știi niciodată cât de curate sunt scaunele respective. Înaintea ta au mai călătorit cu acel aparat de zbor mii de pasageri, iar locurile nu sunt dezinfectate după fiecare zbor.

La fel stau lucrurile și în cazul geamurilor și al tetierelor. Dacă adormi în timpul zborului, încearcă să nu îți sprijini capul de geam (dacă ai loc la geam) sau de interiorul avionului. Nu știi niciodată câți oameni au mai atins acele locuri înaintea ta. Este recomandat să folosești o pernă specială pentru gât și să încerci să atingi cât mai puține suprafețe din avion. La aterizare, spală-te pe mâini sau folosește dezinfectant.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *