Butonul secret al aspiratorului de care habar nu aveai. Funcția importantă pe care o are

Tot mai multe aspiratoare au acum acest buton
Butonul secret al aspiratorului de care habar nu aveai. Funcția importantă pe care o are

Aspiratorul reprezintă un aparat electrocasnic nelipsit din orice casă. Există însă lucruri pe care e posibil să nu le știi despre el. Spre exemplu, butonul secret al aspiratorului de care habar nu aveai până acum. Ce este și la ce se folosește?

Butonul secret al aspiratorului de care habar nu aveai

Un electrocasnic cum este aspiratorul vine la pachet cu o mulțime de utilizări și este posibil să nu le știi pe toate. Spre exemplu, există un buton despre care, cel mai probabil, habar nu aveai la ce îl poți folosi. Este vorba despre butonul de pe furtunul de aspirator. Instalarea lui pe un aspirator duce la creșterea considerabilă a prețului acestuia. Tot mai multe aspiratoare au acum acest buton, însă sunt puțini oameni care știu la ce folosește.

În general, potrivit playtech.ro, există două butoane pe furtunul aspiratorului. Cele mai comune sunt cele care te ajută să dezactivezi rola de perie de la aspirator. Aceasta poate să deterioreze suprafețele mai delicate. Astfel, când cureți o suprafață de genul acesta, trebuie doar să apeși butonul respectiv.

Mai există însă un alt buton ce poate fi instalat pe furtunul aspiratorului. Este cel care te ajută în cazul în care ai agățat diverse obiecte sau materiale în timp ce faci curățenie prin casă. Dacă, spre exemplu, ai agățat o pătură în timp ce aspirai trebuie doar să apeși butonul, iar aspiratorul va respinge materialul, evitând astfel înfundarea aparatului.

Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun

Potrivit noilor reguli, aparatele cu o putere mai mare de 900W sunt interzise pentru uz casnic. Chiar și așa, ofertele de aspiratoare din magazine mai au pentru o perioadă modele mai puternice, de dinaintea impunerii acestei reguli. Așa că, reprezentații magazinelor vin cu oferte pentru clienți. Puterea motorului nu are de fapt nici o importanță, contează doar cea de sucțiune. Noile reguli vor forța producătorii să lanseze aspiratoare mai eficiente. Modelele mai scumpe dispun de comenzi sofisticate, cu programe pentru toate tipurile de suprafețe. Noile reguli impuse în acest an de Uniunea Europeană vor aduce schimbări importante pe piață, așa că nu vă grăbiți să faceți o achiziție.

„Aspiratoarele ieftine sunt de multe ori fără sac și folosesc un filtru care oprește murdăria în interior sau un efect ciclonic pentru a o depozita într-un cilindru de plastic. Acest recipient este transparent, așa că poți să vezi cu ușurință când se umple dar și ce fel de obiecte se adună în el, un aspect foarte util în situația în care ai aspirat din greșeală obiecte mici de valoare. Principalul dezavantaj al acestei tehnologii este că trebuie să cureți manual cilindrul, o operațiune murdară în care riști să împrăștii o parte a conținutului”, explică specialiștii în domeniu.

8.3 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.