Când este finala Eurovision 2023. Cum se poate vota și pe ce post se transmite în România

Când este finala Eurovision 2023. Cum se poate vota și pe ce post se transmite în România

Eurovision 2023 se va desfășura în Marea Britanie, care a preluat organizarea celei mai cunoscute competiții muzicale din lume în locul Ucrainei, câștigătoarea de anul trecut, din cauza războiului. România este reprezentată la Eurovision de Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T (Off and on)”, compusă chiar de el. Iată când va avea loc finala concursului și ce post TV transmite Eurovision Song Contest.

Când este finala Eurovision 2023 și cine transmite competiția muzicală

Ediția de anul acesta a competiției muzicale va avea loc pe Liverpool Arena și va cuprinde două semifinale și marea finală.

Semifinalele se vor desfășura în zilele de 9 și 11 mai, iar finala va fi pe 13 mai. Show-ul va putea fi urmărit în România, pe canalele TVR 1, TVR Internațional și TVR+, de la ora 22.00.

Ediția de anul acesta va fi prezentată de cântăreața britanică Alesha Dixon, actrița britanică Hannah Waddingham și cântăreața ucraineană Julia Sanina, alături de Graham Norton.

Citește și: „Paula Seling rupe tăcerea. De ce a plecat din finala Eurovision România. Scandal uriaș, ce s-a petrecut de fapt în culise

Sistemul de vot. Vor putea vota și telespectatorii din țările neparticipante

Potrivit regulamentului concursului, telespectatorii unei țări nu pot vota concurentul care le reprezintă țara. Votarea se va face de către telespectatorii din ţările participante şi din Germania, Franţa şi Italia, la care se va adauga şi votul online dat de Rest of the World.

Numerele de telefon/ SMS la care se poate vota și tarifele aferente vor fi afișate în fiecare țară de televiziunea publică ce transmite competiția. Este o noutate a regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflați în țări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicația www.esc.vote.

Votul online se va putea face prin intermediul unei platforme securizate cu ajutorul cardului de credit din țara respectivă. Voturile telespectatorilor din țările neparticipante vor fi transformate în puncte care vor avea aceeași pondere ca o țară participantă. Regula este valabilă atât în semifinale, cât și în finală.

Voturile juriilor profesioniste vor fi valabile doar în marea finală și vor fi combinate cu cele ale publicului gobal pentru a decide rezultatul final.

Citește și: „WRS își dorește să mai participe la Eurovision. Ce i s-a întâmplat în urma participării de anul trecut: „Mi-am făcut prieteni și prin Albania” VIDEO EXCLUSIV

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023

Theodor Andrei va reprezenta țara noastră la Eurovision Song Contest 2023 cu melodia „D.G.T. (Off and on)”, compusă chiar de el.

Tânărul în vârstă de 19 ani nu este la prima participare într-o competiție muzicală, dar cu siguranță este cea mai importantă din cariera lui de până acum. El activeză de mulți ani în industria de profil și a obținut în total peste 200 de premii naționale și internaționale la festivaluri de muzică.

Este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa „Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „FRAGIL”.

De asemenea, este câștigătorul Marelui Trofeu „Mihaela Runceanu” 2022 și al Marelui Trofeu al Festivalului „Alexandria Pop Fest” 2022.

Totodată, este semifinalist al primului sezon de Vocea României Junior (2017) și a ajuns până în faza de bootcamp la X Factor România 2020.

Theodor Andrei este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Dinu Lipatti. El va urca pe scenă în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 11 mai, la Liverpool.

Românii din diaspora îl vor putea vota trimițând indicativul „3” (poziția de intrare în concurs) la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc concursul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Lovitură SUPREMĂ pentru Elena Udrea. Ce se întâmplă în închisoare
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Recunoști vedetele tale preferate transformate de un artist digital. Cum arată artiștii și politicienții dacă...
Horoscopul lunii Mai 2024 pentru toate zodiile. Unii dintre voi îşi vor culege roadele muncii...
Horoscop 29 Aprilie 2024. Berbecii vor fi foarte inventivi și își vor cuceri șefii cu...
Berbecii și o zodie misterioasă primesc un val de energie astrală, învățând să depășească provocările
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Cum se menține în formă Loredana la aproape 54 de ani. Celebra cântăreață are o...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *