Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024. Luna în care se fac plățile

Ziua și luna în care sunt alimentate cardurile

Scris de: Daoud Andra

22 Mar. 2024

Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024. Luna în care se fac plățile

Românii din categorii defavorizate continuă să beneficieze de ajutor din partea Guvernului, prin intermediul programului ”Sprijin pentru România”. În 2024, a crescut numărul beneficiarilor, după ce a fost ridicat plafonul. Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024 și ce trebuie să știe cei care beneficiază de ajutoare.

Câți români primesc vouchere pentru alimente

Guvernul oferă și în 2024 vouchere pentru alimente românilor din categorii vulnerabile. Începând de anul acesta, plafonul a fost majorat de la 1.700 la 2.000 de lei, astfel că românii care încasează sume mai mici sau egale cu 2.000 de lei pe lună au dreptul la ajutoare de la stat. Anul trecut au fost în jur de 2,4 milioane de români care au beneficiat de aceste ajutoare, însă în 2024 sunt peste 2,5 milioane de beneficiari, după modificarea plafonului.

Voucherele se oferă pe suport electronic, iar sumele sunt virate din două în două luni. Beneficiarii primesc în total șase tranșe a câte 250 de lei pe an, adică 1.500 de lei anual. Banii pot fi folosiți pentru a cumpăra alimente sau pentru a achita mese calde.

Citește și: Ce valabilitate au cardurile de energie. Până la ce dată pot fi folosiți banii pentru achitarea facturilor

Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024

Prima tranșă de bani din acest an a ajuns la beneficiari în luna februarie. Cei peste 2,5 milioane de români vor primi a doua tranșă de ajutoare sociale în luna aprilie. În general, banii sunt virați pe cardurile sociale între data de 10 și 15 a fiecărei luni, odată cu celelalte drepturi sociale, precum pensiile sau ajutorul de șomaj. Cel mai probabil, și în luna aprilie cardurile vor fi alimentate cel târziu pe data de 15, care pică într-o zi de luni.

”Amintesc faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente şi mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleaşi categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente”, a transmis Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în luna februarie, când a fost încărcată prima tranșă de bani pe cardurile sociale.

Ce categorii de persoane beneficiază de ajutoare

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale
  • persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu

Citește și: Carduri sociale 2024. Ce se întâmplă cu voucherele începând de anul viitor. Anunț oficial pentru toți românii care beneficiază de acești bani

  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie se încadrează în pragul stabilit de lege
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie se încadrează în pragul stabilit de lege
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *