Când intră elevii în vacanța de vară 2022, în funcție de anul de studiu. Principalele modificări

Pentru majoritatea elevilor, școala se încheie pe 10 iunie.
Când intră elevii în vacanța de vară 2022, în funcție de anul de studiu. Principalele modificări

Majoritatea elevilor vor intra în vacanța de vară peste trei săptămâni, mai exact pe 10 iunie. Sunt însă și elevi care vor încheia anul școlar 2021-2022 mai devreme sau chiar mai târziu față de această dată. Vorbim aici de cursanții din anii terminali, din învățământul profesional și din școlile postliceale și de maiștri. Iată cum arată calendarul sfârșitului de an școlar.

Când intră elevii în vacanța de vară 2022, în funcție de anul de studiu

Potrivit calendarului oficial al anului școlar curent, cei mai mulți elevi vor termina școala pe 10 iunie. Este vorba de copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar, elevii din învățământul gimnazial, cu excepția celor de clasa a VIII-a, elevii de liceu, cu excepția celor din clasa a XII-a.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 3 iunie. Cei din clasele a XII-a și a XIII-a vor termina cursurile la finalul acestei săptămâni, respectiv pe 27 mai.

Când se încheie cursurile pentru elevii de liceu cu profil tehnologic

Potrivit edupedu.ro, elevii de la liceele cu filieră tehnologică termină cursurile în funcție de clasa în care se află. Astfel, elevii de clasa a IX-a temină pe 24 iunie, cei de clasa a X-a termină pe 17 iunie, iar cei din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a pe 20 mai. Pentru aceștia din urmă este însă prevăzută o perioadă de pregătire practică de 5 săptămâni.

Pentru elevii din învățământul profesional de stat cu durată de 3 ani, inclusiv învățământul profesional dual, informațiile referitoare la durata anului școlar sunt incluse în acest ordin de ministru.

Datele la care elevii din învățământul postliceal termină cursurile diferă foarte mult

Potrivit sursei citate, există diferențe foarte mari între diversele calificări de școală postliceală și de școală de maiștri, din punct de vedere al datei de finalizare a cursurilor în anul școlar 2021-2022. Și asta pentru că există un număr foarte mare de calificări atât pentru școala postliceală (93), cât și pentru cea de maiștri (53), ceea ce face ca planurile de învățământ să difere de asemenea foarte mult.

Pentru calificările cu durata de școlarizare 1 an, cursurile se încheie pe 17 iunie 2022.

Pentru calificările cu durata de școlarizare de un an și jumătate, cursurile s-au încheiat în iarnă (perioada 22 decembrie 2021-11 februarie 2022) pentru cei din anul II și se încheie în intervalul 14 aprilie – 24 iunie pentru elevii din anul I.

Pentru calificările cu durata de școlarizare de 2 ani, cursurile se finalizează în perioada 13 mai-01 iulie 2022.

Pentru calificările cu durata de 3 ani, cursurile se finalizează în perioada 17-24 iunie 2022.

Pentru calificarea “Asistent medical generalist”, elevii din anul I, II sau III de studiu încheie cursurile pe 5 august 2022.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *