Când se adaugă cartofii în ciorbă ca să rămână tari. Trucul gospodinelor iscusite pentru o ciorbă delicioasă

Rețeta pentru o ciorbă țărănească tradițională
Când se adaugă cartofii în ciorbă ca să rămână tari. Trucul gospodinelor iscusite pentru o ciorbă delicioasă

Ciorba țărănească de cartofi este des gătită în multe dintre bucătăriile din România. Dacă vrei să știi cum trebuie să o prepari ca să iasă delicioasă și gustoasă, trebuie să afli mai întâi mici trucuri. Îți spunem mai jos totul, pas cu pas.

Ciorbă țărănească de cartofi. Cum să o prepari pentru a ieși delicioasă

Ciorba țărănească de cartofi este un preparat tradițional, iar rețeta este diferită de la o zonă la alta a țării. Timpul de preparare al acestei ciorbe este de 30 de minute, iar timpul de gătire încă 40. Așadar, un total de o oră și zece minute pentru o ciorbă gustoasă și sățioasă.

Ingredientele necesare: doi litri de apă, 8-10 cartofi, o legătură de ceapă verde, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o legătură de leuștean, două linguri de ulei de măsline, borș, sare, piper.

Cum se prepară: Mai întâi ceapa se toacă mărunt și se pune la fiert în apă cu sare și cu cele două linguri de ulei. Când începe să fiarbă se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. Se lasă pe foc mediu timp de 40 de minute, astfel încât cartofii să nu se zdrobească. Spre sfârșit se adaugă sare și pier după gust.

Separat se spală verdeața și se toacă mărunt, apoi se adaugă în ciorbă împreună cu borșul. Se mai lasă să clocotească pentru câteva minute, apoi se oprește focul. Ciorba țărănească de cartofi se servește caldă cu leuștean verde și, în funcție de preferințe, cu zeamă de lămâie.

Citește și – Ciorbă acră de cartofi cu șuncă afumată. Când se adaugă, de fapt, borșul. Iese delicioasă așa

Truc pentru a păstra cartofii câteva săptămâni și să nu încolțească

Cartofii sunt foarte prezenți pe mesele oamenilor datorită faptului că din ei se pot face o mulțime de feluri de mâncare. Ce soluții există pentru depozitarea acestora astfel încât să nu încolțească imediat?

Dat fiind faptul că sunt legume perisabile, o importanță majoră o au temperatura și modul de depozitare a legumelor. Mai întâi asigură-te că alegi cartofii fermi, tari cu coaja întinsă. Dacă s-au strecurat printre cartofii sănătoși, cartofi puțin stricați sau cu coaja uscată, este mai bine să-i arunci. În caz contrar, cartofii sănătoși vor fi afectați.

Potrivit specialiștilor, cartofii se depozitează în pungi de hârtie, lădițe de lemn sau de carton, cu perforații pentru a asigura o ventilație bună și pentru a se evapora excesul de umiditate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *