Când se aprind luminițele în București. Anunțul oficial de la Primăria Capitalei

Care sunt zonele în care vor fi amplasate luminițele de Crăciun
Când se aprind luminițele în București. Anunțul oficial de la Primăria Capitalei

Când se aprind luminițele în București. Primăria Capitalei, prin Compania Municipală de Iluminat Public București, a început recent montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv de sărbători din Capitală. Iată când se vor aprinde luminițele în București și care vor fi zonele iluminate.

Când se aprind luminițele în București. Anunțul oficial de la Primăria Capitalei

Ca în fiecare an, în preajma Crăciunului, Bucureștiul „se îmbracă” în straie de de sărbătoare. Recent, Primăria Capitalei a anunțat că a început montarea beculețelor care vor împodobi orașul.

Potrivit municipalității, sitemul de iluminat festiv se va aprinde în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public.

Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, instalațiile cu luminițele de Crăciun sunt aceleași care au fost folosite și în anii trecuți. Nu au mai fost făcute achiziții în acest sens din 2018.

Înainte de pandemie sau criza energetică, Bucureștiul era una dintre cele mai bine împodobite capitale europene de Crăciun. Spre exemplu, în anii 2015 și 2016, costurile cu iluminatul de sărbători a fost mai mare ca cel de la Viena. Atunci, Primăria Capitalei a cheltuit nu mai puțin de 2,3 milioane de euro pentru luminițe.

Mare parte din costuri a fost suportată de Luxten, compania care gestiona sistemul de iluminat public din Capitală. Luxten a plătit aproximativ 1,7 milioane de euro, iar restul sumei a fost suportat de către municipalitate.

În 2016, Bucureștiul avea instalate peste 3 milioane de beculețe pe un traseu de 29 de kilometri. În anul respectiv, cheltuielile au fost suportate în întregime de Luxten.

Când se deschide Tâgul de Crăciun 2022

Deși până acum nu se știe clar dacă bucureștenii se vor putea bucura anul acesta de celebrul brad amplasat în centrul orașului, totuși un lucru este sigur: vor putea vizita Târgul de Crăciun.

Acesta se va ține în Piața Constituției, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie.

În afara târgului de Crăciun din Piața Constituției, un alt festival tematic va fi organizat în București. În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie va avea loc a unui eveniment cultural-artistic şi sportiv pe Arena Naţională.

Atât în interiorul celui mai mare stadion din țară, cât și în împrejurimile acestuia urmează să fie organizate: un parc de distracţii cu târg de Crăciun, un spaţiu de petrecere a timpului liber dedicat familiilor, dar şi o platformă de conectare a publicului cu Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

În interiorul Arenei Naţionale se vor amenaja spaţii dedicate tehnologiei, sporturilor pentru interior (de exemplu: ping pong), o zonă de gaming, iar pe gazon se vor desfăşura competiţii de fotbal pentru copii.

8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.