Când se pun pastele la fiert. Secretele pentru a obține paste ca în restaurantele cu specific italian

Așa faci cele mai bune paste, de fiecare dată

Scris de: Daoud Andra

26 Oct. 2023

Când se pun pastele la fiert. Secretele pentru a obține paste ca în restaurantele cu specific italian

Pastele sunt unul dintre cele mai versatile alimente. Se găsesc într-o varietate mare de forme și pot fi preparate în combinație cu multe sosuri delicioase. Pentru a obține mereu rezultatul perfect, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Când se pun pastele la fiert și care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când gătești aceste alimente.

Greșelile pe care să le eviți atunci când faci paste

Pastele sunt puternic asociate cu bucătăria italiană, însă ele se servesc peste tot în lume. Indiferent că vorbim despre spaghete, penne, spirale, farfalle sau alte tipuri de paste, toate au câteva secrete de care trebuie să ții cont atunci când le gătești. Iată care sunt greșelile care îți pot compromite pastele!

  • Nu le fierbi în suficient de multă apă. La 100 de grame de paste ai nevoie de un litru de apă.
  • Nu folosești suficientă sare. La un litru de apă pentru paste se pun 10 grame de sare. Aceasta are rolul de a potența gustul pastelor.
  • Le fierbi prea mult. Respectă timpul indicat pe pachet și nu fierbe pastele mai mult decât este nevoie.

Citește și: De ce să nu pui niciodată apă rece peste pastele fierte. Greșeala pe care o fac toate gospodinele

Pastele nu se mai lipesc la fiert
Pastele se fierb în apă cu sare

Când se pun pastele la fiert

Pentru a fierbe pastele, ai nevoie doar de apă și de sare. Nu pune ulei în apa în care fierbi pastele, pentru că acesta nu are niciun efect. Dacă respecți pașii și alegi paste de calitate, acestea nu se vor lipi între ele în timpul fierberii.

Pune la fiert o oală cu o cantitate suficient de mare de apă pentru câte paste fierbi. Adaugă sare și așteaptă ca apa să înceapă să fiarbă. Pastele se adaugă în apă atunci când aceasta fierbe în clocot, nu mai devreme. Din momentul în care ai pus pastele, cronometrează 8 minute sau cât scrie pe pachet. În primele minute de fierbere, este nevoie să amesteci în vas, pentru ca pastele să nu se lipească între ele și de oală.

Citește și: De ce să nu fierbi apă caldă de la robinet pentru a găti paste și orez? De ce este greșit să faci asta, de fapt

Trucuri pentru paste delicioase

După ce ai fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, amestecă-le cu sosul favorit. Dacă ai preparat un sos cald și nu folosești unul la borcan, scoate pastele din apa în care au fiert cu un minut mai devreme și adaugă-le în sos. Mai fierbe-le împreună cu sosul 1-2 minute, astfel încât să se îmbine aromele.

Folosește paste proaspete. Acestea se găsesc la frigider, în supermarketuri, însă pot fi preparate foarte ușor și acasă. Ține cont că pastele proaspete au nevoie de mai puțin timp de gătire decât cele uscate. Acestea fierb în 3-4 minute, de obicei.

Citește și: Ce să pui neapărat în apa în care fierbi pastele. Ingredientul secret pe care îl folosesc italienii

Nu arunca apa în care ai fiert pastele. După ce pastele sunt fierte, ia-le cu o sită și transferă-le în sos. Păstrează o cană din apa în care au fiert, pentru a subția sosul, în cazul în care acesta sa va îngroșa și pastele devin uscate.

Folosește ingrediente de calitate. De la paste și până la sosul cu care le amesteci, ingredientele fac diferența. Optează, pe cât posibil, pentru sos proaspăt făcut și nu pentru cele pe care le găsești la borcan, gata preparate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *