Când se pune Gelfix în dulceață, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o fac, îi strică tot gustul

Când se pune Gelfix în dulceață, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o fac, îi strică tot gustul

Când se pune Gelfix în dulceață? Gospodinele muncesc de zor pentru a umple rafturile cămarei cu diferite delicatese. Printre acestea se numără și dulceața. Însă, foarte multe dintre acestea întâmpină dificultăți în prepararea desertului tradițional. Una dintre nedumeriri constă și în adăugarea Gelfixului. Iată ce spun bucătarii!

Când se pune Gelfix în dulceață?

Una dintre cele mai importante etape în prepararea acestui desert constă în adăugarea Gelfixului. Acest ingredient ajută la îngroșarea dulceții, oferindu-i o consisență groasă și cremoasă.

Bucătarii vin cu răspunsul și susțin că este important ca acesta să se aduage în momentul în care fructele s-au fiert, iar zahărul s-a topit complet. De asemenea, este important ca în momentul în care adăugăm Gelfixul ca dulceața să nu fie pe foc. În acest fel, Gelfixul nu va fi deteriorat și dulceața îți va menține consistența.

Citește și: De ce să adaugi o lingură de zeamă de lămâie în dulceață. Trucul gospodinelor pentru un rezultat excelent

Cum adăugăm Gelfixul?

Însă, nu numai momentul adăugării Glefixului este important ci și modul în care-l adăugăm. Potrivit bucătarilor, este necesar ca acesta să fie amestecat bine cu zahărul înainte de a fi adăugat în amestecul de fructe.

De asemenea, este important ca acesta să fie adăugat treptat. În acest fel, se pot evita formarea cocoloașelor. Instrucțiunile de pe ambalaj ne vor ajuta să obținem rezultatul mult dorit. Înainte de a vă apuca de prepararea dulceței, le puteți consulta. În așa fel, desertul va ieși ca la carte.

Citește și: Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni. Trucuri de aur din bucătărie pentru a ieși delicioasă

Cum ne dăm seama că Gelfixul a acționat?

Foarte multe persoane au dubii în ceea ce privește adăugarea corespunzătoare a Gelfixului. Însă, există anumite semne după care ne putem da seama dacă acesta este adăugat cum trebuie.

Este necesar ca după adăugarea acestui ingredient, să lăsăm dulceața la fiert timp de 2-3 minute. De asemenea, dacă observăm că dulceața nu se îngroașă putem adăuga o cantitate mai mare de produs. După ce o lăsăm puțin la fiert, vom observa că dulceața și-a schimbat textura.

Foarte multe gospodine apelează la folosirea acestui ingredient. Indiferent de tipul de dulceață folosită, Gelfixul poate asigura textura ideală. Dacă țineți cont de sfaturile de mai sus, nu veți da greș cu dulceața. În plus, desertul va primi o mulțime de complimente chiar și din partea celor mici.

Citește și: Dulceață de smochine. Ce să adaugi pentru un gust deosebit, rețeta care te va cuceri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *