Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni. Trucuri de aur din bucătărie pentru a ieși delicioasă

Secrete și sfaturi utile pentru a prepara cea mai bună dulceață de căpșuni
Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni. Trucuri de aur din bucătărie pentru a ieși delicioasă

Dulceața de căpșuni este un preparat delicios, ușor de pregătit, care aduce o adevărată încântare papilelor gustative. Pentru a obține un rezultat spectaculos, este esențial să acorzi atenție unui detaliu important, care joacă un rol crucial în dezvoltarea aromei și texturii sale. Te invităm să descoperi, din informațiile de mai jos, momentul potrivit pentru a adăuga lămâia în dulceața de căpșuni.

Află secretul unei dulceți delicioase

Dulceața de căpșuni este, cu siguranță, un deliciu culinar pentru cei care iubesc acest desert. Poate fi degustată alături de clătite, ca topping pentru înghețată, sau chiar pe o felie de pâine prăjită și opțiunile sunt nesfârșite.

Deși la prima vedere rețeta pare simplă, secretul succesului stă într-un truc folosit de cele mai pricepute gospodine, un amănunt la care ar trebui să acordăm atenție de fiecare dată când pregătim dulceața și anume momentul corect pentru adăugarea lămâiei.

Citește și: De ce să adaugi o lingură de zeamă de lămâie în dulceață. Trucul gospodinelor pentru un rezultat excelent

Când trebuie să adaugi lămâie în dulceață

Zeama de lămâie reprezintă un ingredient esențial și adesea subestimat în procesul de preparare al dulceții de căpșuni. Chiar dacă rețeta poate părea simplă la prima vedere, acest ingredient secret aduce o notă de prospețime, echilibrează gustul și contribuie la conservarea culorii vibrante și a aromei naturale a căpșunilor.

Îți sugerăm să citești modul de preparare al rețetei și să afli când poți adăuga zeama de lămâie în dulceața de căpșuni.

Vezi și: Cum se face dulceața de ceapă. Ingredientul surpriză pe care îl adaugă marii bucătari ca să fie mai bună

Ingrediente

  • un kilogram și jumătate de căpșuni
  • un kilogram de zahăr
  • o lămâie

Dulceața de căpșuni se prepară ușor

Începem prin a îndepărta cu grijă frunzele de pe căpșuni. După acest pas, căpșunile sunt spălate meticulos sub un jet de apă rece și le așezăm apoi în vasul pe care îl vom folosi pentru a găti dulceața și le acoperim generos cu întreaga cantitate de zahăr.

Lăsăm această compoziție să se odihnească timp de aproximativ șase sau chiar opt ore, permițând astfel ca căpșunile să-și elibereze sucul natural. După această fază de înmuiere, punem vasul pe foc mic și începem procesul de fierbere.

După ce zahărul se topește complet în vas, creștem intensitatea flăcării și eliminăm cu grijă spuma care se formează la suprafață. Abia în acest moment, adăugăm felii subțiri de lămâie pentru a completa aroma.

Te poate interesa și: Dulceață de caise fără zahăr. Ingredientul pe care să-l adaugi pentru un gust deosebit, rețeta simplă și delicioasă

Dacă fructele cu care lucrăm nu sunt suficient de ferme, le spălăm și le punem în vas, apoi le stropim cu sucul proaspăt extras de la o lămâie înainte de a le acoperi cu zahăr, deoarece acest lucru ajută la întărirea fructelor.

Astfel, când amestecul începe să fiarbă intens și apare multă spumă la suprafață, reducem focul și acoperim vasul cu un prosop umezit pentru a lăsa dulceața să se odihnească peste noapte. În ziua următoare, transferăm dulceața în borcane și le sterilizăm.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *